Fylld köttfärslimpa

Hej kompisar ♥ Här kommer ett riktigt smaskigt köttfärsrecept. Kanske är det någon av er som har planerat in en middag med köttfärs nästa vecka? I så fall så bara M Å S T E ni testa att laga denna köttfärslimpan. Den är så god (!!!) Världens godaste!

Det är en köttfärslimpa fylld med knaperstekt bacon och riven ost. Hur mycket ostsmak köttfärslimpan får beror på vilken ost ni använder. Använd en mild eller stark ost efter tycke.

Mums vad jag älskar denna maten. Nomnom… köttfärslimpa är ju både gott och väldigt enkelt att tilllaga. Den mesta tiden går ju åt till att ha köttfärslimpan i ugnen.

FYLLD KÖTTFÄRSLIMPA (ca 5 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 msk mixad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g köttfärs
  • 2 paket bacon (140 g/st)
  • 3 dl riven ost

Topping : Soya

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, ägg, havregryn, persilja, lök, salt, vitpeppar och potatismjöl. Låt svälla i 10 min. Arbeta in köttfärs. Platta ut färsen på plastfolie.
  2. Knaperstek bacon delad i bitar.
  3. Strö ut bacon och ost över köttfärsen och rulla ihop. Lägg köttfärslimpan i en smord ugnsform. Pensla med soya.
  4. Tillaga mitt i ugnen 175°  i ca 45 min. Servera köttfärslimpan med tex. potatismos och vitkålssallad

Jag älskar köttfärslimpa fylld med ost och bacon

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Vill ni laga en god middag så prova detta receptet på köttfärslimpa med fyllning. Det är ett topprecept!

Smaskigt smaskigt och så mycket smak. Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ här under. Stor kram!

2
24

Havreflarn med citronkräm

Hej kompisar, här kommer ännu ett recept på havreflarn och denna gången är de fyllda med citronkräm mmm.. Så smaskigt! Jag verkligen Ä L S K A R havreflarn. Älskar älskar älskar. Havreflarn är en av de godaste kakor jag vet. Det är ju en riktigt klassisk favoritkaka som passar på varenda kakkalas. Mums alltså!

Recept på bullarna på bilden hittar ni här.

HAVREFLARN MED CITRONKRÄM (ca 15 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Havreflarn

  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm : 1 citron, 100 g mjukt smör, 2 dl florsocker och 1 äggula.

Gör så här

  1. Havreflarn : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, sirap, bakpulver och vaniljsocker.
  2. Klicka ut 6 bollar (som studsbollar) på en pappersklädd ugnsplåt. Lägg glest. Kakorna flyter ut under gräddningen.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 6 min. Flarnen ska vara lite ogräddade i mitten. Låt stelna på plåten. Fortsätt att grädda tills smeten är slut.
  4. Citronkräm : Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen. Pressa ut 2 tsk citronsaft. Elvispa ihop citronskal, citronsaft, smör, florsocker och äggula.
  5. Bred ut citronkräm på hälften av havreflarnen. Lägg de andra flarnen över som ett lock. Havreflarn med citronkräm går bra att frysa.

Jag älskar havreflarn med citronkräm

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Detta receptet gjorde jag och Ludwig för några år sedan i min allra första bakblogg. Barnen har alltid varit med mig i köket. Kul tycker jag. En ny bild på Ludwig hittar ni HÄR

Tycker ni om detta kakreceptet så tryck gärna på ♥ här nedan. KRAM

0
24

Julkola

Hej med ett bra recept på en riktigt god julkola. Ska man koka världens godaste julkola så ska den ha en tydlig smak av choklad tycker jag. När jag säger ordet julkola så är det chokladkola som jag menar. Alltså det är ju så gott! Jul och kola hör ju ihop, ingen jul utan julkola hihi..

Detta receptet på julkola ger en bra smak av choklad och den kokas på vanliga enkla ingredienser som ofta finns hemma. Har ni en termometer så går det väldigt enkelt att koka denna kolan. 120° så bli kolan perfekt. Här kommer receptet :

Gör kulprovet om ni inte har en termometer – LÄS HÄR

JULKOLA (ca 40 st)

Gör även SMÖRKOLA och FUDGE och NUTELLACRISP

Recept

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Koka kolan i en tjockbottnad kastrull eller tjockbottnad stekpanna.

  1. Koka ihop smör, strösocker, kakao, vispgrädde, sirap och vaniljsocker. Rör mycket tills blandningen är slät.
  2. Sänk värmen till medelsvag. Låt sjuda i 20-30 minuter. Koka tills kolan har en temperatur på 120° Rör då och då. Saknas termometer gör kulprovet.
  3. Häll smeten i en pappersklädd form. Ca 20×30 cm. Låt svalna. Skär kolan i ca 40 bitar.
  4. Klä varje kola med tex. en bit smörgåspappar. Förvara kolan i kylen eller i frysen. Låt frysta kolor tina innan servering.

Julkola ska ha en tydlig smak av choklad

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

En lagom seg och chokladig julkola som jag ÄLSKAR och alltid kokar varje jul. Den är en av mina julfavoriter. Enkel att göra och smakar underbart gott.

Julkola eller chokladkola om ni hellre vill, den går jättebra att frysa in. Lägg sedan de frysta kolorna i rumstemperatur så att de får tina innan servering. Frysta kolor kan förstöra tänderna så kolla noga så att de har tinat ordentligt innan ni bjuder på dem.

Smaskigt smaskigt… med en pizzaskärare går det väldigt enkelt att dela kolan i bitar. Även att klippa kolan med en sax funkar bra.

Tycker ni om detta julreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. Stor kram från mig.

HÄR finns många fler tips till JUL

0
13