Inlägget innehåller annonslänkar
Saffranskaka med havretosca
Tjoho vad jag är glad! Här mina kompisar kommer ett nytt julrecept i kategorin EDITHS BÄSTA. Åh vad jag älskar att fylla på med recept i den kategorin, där hittar ni mina allra bästa recept. Det är en kategori fylld med bara topprecept. Idag är det en saftig saffranskaka som får hoppa in där. Den är saftigast av dem alla!
Tänk att en vanlig sockerkaka med saffran som är toppad med tosca kan bli så god. Det är ju så enkelt och ändå blir det så gott.
Till saffranskakan använder jag en tosca med havregryn, en havretosca. Det passar så bra med ett havretäcke på denna julkakan. Själva sockerkakan bli så saftig och god och det går inte att misslyckas med den, jag lovar. Detta är en kaka med saffran som ni kommer att älska!
Alltså den härliga gula färgen, man ser att kakan innehåller saffran och det doftar ljuvligt. Det doftar jul. Här kommer receptet :
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
SAFFRANSKAKA MED HAVRETOSCA
Baka även en saffranskaka med frosting och med spets
Recept
- 100 g smör
- 1 paket saffran (0,5 g)
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk
Tosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 1,5 dl havregryn
Gör så här
- Smält smör. Rör ner saffran i smöret.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sedan ner mjölk och det smälta smöret.
- Häll smeten i en smord och ev. bröad springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
- Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Gör tosca när saffranskakan gräddas.
- Värm ihop alla ingredienser till toscan. Bred ut tosca på den gräddade saffranskakan.
- Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt kakan svalna.
En saftig saffranskaka i Ediths Bästa
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Min saffranskaka har fått stor spridning på Instagram. Nedan länkar jag även till 5 andra recept som är populära från min Instagramsida.
Åh jag är så nöjd med denna saffranskakan. Så nöjd!
Här ser ni hur jag rör ner saffran i det smälta smöret. Låt blandningen vila medan ni gör resten av smeten till saffranskakan.
Allra sist rör ni ner saffranssmöret i smeten och så får kakan hoppa in i ugnen och gräddas i 25 minuter. Det blir en så härlig och fin gul färg på saffranskakan.
När kakan gräddas i ugnen så rör ni ihop toscan. När smöret smält och allt blandats är det klart. Låt havretoscan vila tills saffranskakan gräddats i 25 min. Sedan täcker ni hela kakan med tosca och gräddar i ca 10 min till.
För att inte mina mjuka kakor ska fastna på kakfatet så brukar jag pudra med florsocker på fatet innan jag lägger på kakan.
Här tycker jag att man riktigt kan se hur saftig saffranskakan är. Den är verkligen det, så saftig.
Mums mums det är alltid roligt att skära i kakan när den har svalnat efter gräddningen. Att få ta första biten hihi…
Här finns fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT
Ett gäng saffranskakor på ett fat, det är lycka det och nu längtar jag till jul. Denna kakan ska jag baka till uppesittarkvällen denna julen. Det ska bli så roligt att få bjuda på den.
Lika svårt att fota idag med, det är ju så mörkt men jag är glad ändå. Detta är en av de godaste julkakor som jag bakat.
Jag plockade fram lilla tomten som fick vara med på bilderna. Saffran är ju jul och tomten är ju också jul så jag tyckte att de skulle få vara med på bilderna tillsammans.
Tycker ni om detta receptet (det hoppas jag sååå mycket) så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM
Kanske gillar du även detta
Fler recept och följ mig i sociala medier
Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.