ANNONS
Integritet på Tailsweep

Daimtårta

/

Hej kompisar här kommer en av mina och barnens stora favoriter från receptarkivet. En G A L E T god daimtårta som vi gör på köpt marängbotten. En glasstårta med daim och maräng mmm… Den är så god (!!!) Av äggvitorna som blir över bakar vi sega småkakor

Kanske har ni testat detta toppreceptet på daimtårta innan? Om inte så bara måste ni göra det. Så daimigt och glassigt och marängigt gott!

Jag brukar göra världens godaste nougatsås till daimtårtan men om ni älskar choklad så vill jag tipsa er om min systers supergoda chokladsås med sirap. Den passar också jättbra till en glasstårta med daim.

Eftersom denna daimtårtan är en glasstårta som förvaras i frysen så kan ni förbereda tårtan i god tid innan servering.

DAIMTÅRTA MED MARÄNG

Mer med Daim: Daimtryffel och Daimmuffins och Daimkakor

Recept

  • 1 marängbotten (från mataffären)
  • 2 dubbeldaim
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg marängbotten i en rund form med avtagbara kanter Ø ca 24 cm. Hacka daim.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa i en annan bunke upp grädde. Rör försiktigt ihop allt med den hackade daimen (spara lite daim till topping)
  3. Bred ut blandningen över marängbotten. Låt stelna i frysen i 3 timmar eller längre. Låt daimtårtan stå i rumstemperatur ca 10 min innan servering. Toppa med hackad daim. Servera tårtan med tex. nougatsås

En galet god daimtårta med maräng

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Och en – Lista med cheesecake, glassås & glass

Mums mums… nedan ser ni köpt marängbotten. Det är väldigt smidigt att använda köpt maräng så det väljer vi att använda till denna daimtårtan.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. Stor kram från mig och barnen.

Lär känna mig: Jag heter Madeleine och jag har 6 stycken barn.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00