ANNONS
Integritet på Tailsweep

Julgodis med vit choklad

/

Men hej igen ♥ Jag sa ju hej då för en liten stund sedan men när jag skrev om Melwin i förra inlägget så kom jag att tänka på detta julgodiset. Killen på bilderna är Melwin.

Det är ett fantastiskt gott julgodis med vit choklad som vi kallar för bananfudge (eller skumbananfudge) det vill jag tipsa er om innan jag stänger av datorn för idag. Kanske har ni börjat att planera för vilket julgodis ni ska göra detta året. Detta är en smaskig favorit hemma hos oss.

Om ni funderar på varför jag sätter en profilbild på en del av mina recept så beror det på att mina bilder hamnar ibland på andras bloggar och hemsidor (utan tillåtelse) och det är ett sätt för mig att förhindra det. Att dela mina bilder i sociala medier är alltid okej om man länkar hit in till bloggen eller delar något som jag har lagt upp i sociala medier. Det blir jag bara glad för.

Här kommer receptet på julgodiset :

JULGODIS MED VIT CHOKLAD OCH SKUMBANAN

Detta receptet ger ca 40 st bananfudge

Gör även pollyfudge och nutellafudge och jordnötsfudge

Recept

  • 100 g skumbanan (16 st)
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 300 g vit choklad

Gör så här

  1. Klipp skumbanan i bitar. Smält ihop skumbananer, socker, grädde och smör under omrörning. Smält på svag värme. Småkoka sedan under omrörning i 10 min.
  2. Dela vit choklad i bitar. Rör ner chokladen i den heta blandningen. Drag kastrullen åt sidan. Rör runt i blandningen i 5 min. Så det svalnar.
  3. Tryck ut i en pappersklädd eller smord form, ca 20×20 cm. Låt stelna i kylen. Skär i ca 40 bitar.

Fantastiskt gott julgodis med vit choklad

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

Tryck gärna på ♥ här nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00