ANNONS

Mjuk kaka i långpanna

/
mjuk kaka i långpanna

Hej kompisar. Jamen vi kör väl ett tips till innan vi säger hej då för idag ♥ En av de vanligaste frågorna jag får handlar om kakor som man bakar i långpanna. Det är populärt att baka mjuka kakor i långpanna och det är ju inte alls konstigt för det är ju så smidigt! Och det ger ju många härliga kakor. Mums mums.. det är ju perfekt att baka en stor sats kakor och frysa in.

Det finns många goda kakor som man kan baka i långpanna och en av de allra godaste är havretosca tycker jag. En saftig och mjuk (väldigt lättbakad) kaka toppad med en glasyr av havregryn.

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

kakor långpanna

Här ser ni den härliga toscaglasyren. Det är en enkel kaka att baka men den blir ovanligt god. G A L E T god! Havretosca går även bra att baka i en rund form – RUND HAVRETOSCA

kakan långpanna

MJUK KAKA MED HAVRETOSCA I LÅNGPANNA (ca 30 st)

Baka även bountyrutor och strösselrutor och havrerutor

Botten

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Havretosca : 150 g smör, 2 dl strösocker, 1 dl sirap och 3 dl havregryn

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Blanda sist ner det smälta smöret och mjölken.
  3. Grädda smeten i en smord pappersklädd djup långpanna 30×40 cm. Mitt i ugnen 175° i 20 min. Gör tosca när botten gräddas.
  4. Lägg alla ingredienser till havretoscan i en kastrull. Värm ihop allt under omrörning tills smöret smält.
  5. När botten gräddats i 20 min: Bred på tosca och ställ in kakan i ugnen igen.
  6. Grädda färdigt mitt i ugnen 175° i 10 min. Skär i ca 30 rutor när havretoscan kallnat.

Havretosca i långpanna är godast

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

kakorna långpanna
recept kakor långpanna

Härliga goda rutor gräddade i långpanna. Så gott! Denna kakan bakar vi ofta här hemma, alla älskar den!

kakor långpannan
kakan långpannan

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

recepten kakor långpanna
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00