ANNONS

Silviakaka med saffransglasyr

/
saffransglasyr silviakaka

Hej kompisar ♥ Saffran denna underbara julkryddan, åh vad jag älskar den. Jag är verkligen helt G A L E N i saffran och jag skulle kunna ha det i varenda kaka. Hihi… en blogg om bara saffranskakor… tror ni det skulle funka? Saffranskakan som jag bakade tidigare i veckan blev ju bara för god (!!!) Har ni testat att baka den? Ni hittar den här – SAFFRANSKAKA

Idag vill jag ge ett tips till er som tycker om saffran men inte är lika galet tokförtjusta som mig, ni kan använda saffran i glasyren. En saffransglasyr ger en mildare saffranssmak än om ni har saffran i själva kakan. Det blir vääääldigt gott!

silviakaka saffran

Här har jag toppat en silviakaka med saffransglasyr. Glasyren till silviakaka är alltid gul men med saffran blir den jättegul. Fin och supergod kaka som passar bra till jul. Här kommer receptet :

saffran silviakaka

SILVIAKAKA MED SAFFRAN

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Kaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Glasyr : 75 g smör, 1 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 paket saffran (0,5 g) och 1 äggula.

Topping : Kokos

Gör så här

  1. Kaka : Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner vatten.
  2. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt svalna.
  3. Glasyr : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Rör ner saffran och äggula. Låt svalna lite.
  4. Bred ut saffransglasyr på kakan. Strö på kokos. Låt glasyren stelna.

En silviakaka med saffransglasyr är så gott!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

saffransglasyr kakan

Smaskigt, smaskigt. Denna gången lät jag glasyren rinna ner på sidorna av kakan, den härliga gula saffransglasyren. Det blev fint tycker jag.

kaka saffransglasyr

Här finns fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

silviakakan saffran

Tryck gärna på ♥ nedan om ni blir sugna på att testa detta receptet. KRAM

saffransglasyr
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00