ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nyttigt bröd

/

Hej kompisar ♥ Här kommer ett av mina bästa brödrecept. Jag älskar att baka bröd och detta brödet är ett av de bröden som jag bakar mest av här hemma. Barnen vill helst att jag bakar ljust bröd men detta brödet älskar de även om det är ett nyttigare bröd. Ett nyttigt bröd med grahamsbröd. Grahamsfrallor, de är verkligen så goda (!!!)

Det är inte bara att frallorna är goda och nyttiga som gör detta till ett topprecept, det är även själva bakningsmetoden. Jag klickar ut degen på plåten. Inget knådande eller rullande, bara en klick deg direkt på plåten.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Ytan på grahamsfrallorna blir så god. De blir knapriga eftersom jag gräddar brödet i en het ugn (250 grader) Och eftersom jag inte rullar bullarna utan endast klickar ut dem så blir de grova och härliga med en ojämn och väldigt trevlig skorpa. Lite rejäl skulle jag vilja kalla den hihi.. svårt att förklara ♥ Här kommer receptet :

NYTTIGT BRÖD MED GRAHAMSMJÖL (18 st)

Baka även tunnbröd och grötbröd och brytbröd

Recept

 • 6 dl vatten
 • 0,5 dl rapsolja
 • 50 g jäst
 • 2 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • 7 dl grahamsmjöl
 • ca 7 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Värm vattnet och rapsoljan till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med vatten/oljan.
 2. Arbeta in salt, strösocker, grahamsmjöl och vetemjöl. Tillsätt vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.
 4. Ta upp en bit deg med mjölad hand direkt ur bunken. Lägg degbiten på en plåt. Upprepa tills du har ca 18 degklickar (se bild nedan)
 5. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
 6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Ett nyttigt bröd med en rejäl skorpa

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Underbart bröd som ska få hoppa in i frysen. Detta nyttiga brödet har jag alltid i frysen så att den som blir sugen snabbt kan tina ett bröd och äta. Det är lika gott efter att det har varit fryst.

Lite ovanligt pålägg men vi är tokförtjusta i skivat äpple på mackan. Ost och äpple är mums på grahamsfrallor.

Skriva recept, baka och fota. Sedan texten som jag skriver mellan bilderna. Så gör jag alltid med de recepten som jag lägger in här på bloggen. Jag skriver alltid receptet på bloggen först. Innan jag bakar. Sedan använder exakt samma text som ni läser här inne och följer det receptet som jag har skrivit.

Det gör jag för att inte riskera stavfel eller andra fel i recepten, jag bakar efter det receptet som jag själv har skrivit. Min metod är inte den snabbaste men jag känner mig säkrast med att det bli rätt då. Det är viktigt tycker jag.

Här ser ni hur jag har klickat ut degen.

Tycker ni om detta receptet så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. Tack till alla er som gör det. KRAM

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00