ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Kokosrutor

/

Men äntligen! Hej kompisar, jag har saknat er ♥ En ansiktskräm fick mig att bli sängliggandes i 2 dagar, helt galet alltså. Jag fick en allergisk reaktion på en vanlig mjukgörande ansiktskräm. Huden runt ögonen svullnade upp och jag fick prickar på hela kinderna och det hettade som om jag hade bränt mig i solen.

Så hemskt oskönt har har jag haft det sedan vi sågs sist. Men nu är det bättre, jag är dock försiktig med smink ett tag framöver så jag inte retar huden mer. Detta vill jag inte uppleva igen.

Men nu är det ju fredag och jag tänker på fredagskakan hihi… visst hör det till med lite goda kakor på fredagen. Idag har jag och Oscar bakat saftiga och goda kokosrutor mmm… Jag älskar kokos och jag älskar denna kokoskakan J Ä T T E mycket!

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Detta är helt klart mitt bästa recept på mjuk kokoskaka tillsammans med denna godingen och den godaste mördegskakan med kokos är denna mördegskakan. Herrejösses så goda alla tre.

KOKOSRUTOR (ca 24 st)

Baka även SILVIAKAKA och HAVRETOSCA

Kaka

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 helt ägg + 2 äggulor

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Topping : 2 äggvitor, 1 dl strösocker och 2dl kokos

Gör så här

  1. Kaka : Smält smör. Vispa strösocker med 1 helt ägg och 2 äggulor tills det är fluffigt (äggvitorna sparas till toppingen)
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner smält smör.
  3. Häll smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 12 min. Gör topping när kakan gräddas.
  5. Topping : Vispa äggvitor till en hårt fast skum. Som en maräng. Rör ner strösocker och kokos.
  6. Bred ut topping över den gräddade kakan. Ställ in kakan i ugnen igen.
  7. Grädda långt ner i ugnen 175° tills fin färg (ca 10 min.) Låt kakan kallna. Skär i rutor. Kokoskakan går bra att frysa.

Kokosrutor är en kokoskaka man vill ha mer av

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Saftiga och underbara kokosrutor som tar slut snabbt! När ni lägger på kokostäcket ska botten ha gräddats så den precis har börjat få färg. Försiktigt lägger ni på kokosmarängen och sedan ska kakan gräddas i ca 10 minuter till.

Blir ni sugna på att testa detta receptet på kokosrutor så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. Stor kram från mig!

Den fina blå tallriken har jag köpt på Cervera HÄR

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00