Inlägget innehåller annonslänkar
Saffranskaka med glasyr

Hej vänner med en supergod julkaka som är smaksatt med saffran och toppad med en härlig glasyr (en vanlig enkel florsockerglasyr)
Att denna saffranskakan skulle bli en saffransglasyrkaka var inte tanken när jag satte igång att baka den. Jag skulle baka denna kakan egentligen, men jag hade glömt att köpa hem färskost så jag fick snabbt tänka om och då blev det en glasyrkaka istället. Så himla bra att jag glömde att köpa färskosten för nu fick jag ju istället baka en ny variant av saffranskaka. Så supergod blev den med glasyr på toppen. NI-MÅSTE-TESTA att baka den ♥
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

En enkel saffranskaka med ”vanliga” ingredienser. Saffran kanske ni måste köpa hem men annars tror jag att ni har de flesta av ingredienserna till denna kakan hemma. Både till kakbotten och glasyren.

Det skulle vara jättekul om ni firar in 1:a advent med denna saffranssockerkakan imorgon. Den smakar jul och den doftar jul mmm… och den ger julstämning. Och så är den saftig. Detta är ett topprecept!
Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

SAFFRANSKAKA MED GLASYR
Baka även saffranskaka med havretosca och tomtecookies
Recept
- 100 g smör
- 1,5 dl mjölk
- 1 paket saffran (0,5 g)
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Glasyr : 2 dl florsocker + 1 skvätt vatten
Topping : Kokos
Gör så här
- Smält smör. Häll i mjölk. Häll i saffran. Koka upp under omrörning. Låt sedan svalna lite.
- Vispa ägg och strösocker. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner saffransmjölken.
- Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Låt kallna.
- Glasyr : Rör ner mycket lite vatten i 2 dl florsocker. Rör sedan ner lite vatten till tills glasyren har lagom konsistens. Blir glasyren för lös kan du tillsätta mer florsocker.
- Bred ut glasyr på den kalla saffranskakan. Strö på kokos. Låt stelna.
En underbar saffranskaka med glasyr på toppen
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor


När glasyren stelnat går det enkelt att skära upp saffranskakan i bitar med en vass kniv. Kokos på toppen påminner om snö.

Jag är galet nöjd med denna julkakan som är så enkel att baka och som blir så god.


Saffranskaka med glasyr går bra att frysa in.

Tycker ni om detta receptet så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. Stor kram och fortsatt trevlig kväll till er alla.
Den fina blå tallriken har jag köpt på Cervera HÄR



