Jag köpte en jacka

Hej vänner ♥ Nu har jag varit iväg på en tripp till Ullared, det var torrt och fint på vägen när vi åkte och ingen snö hade kommit. Nu har vi snö, det snöar för fullt men inte då.

Vi köpte en julgran, detta blir första året med en konstgjord gran, vi funderade på det redan förra året och nu blev det av. Det fanns massor av fina konstgjorda granar inne på Gekås och jag är riktigt nöjd över den granen som vi köpte.

Skrivet senare: Efter jag skrev denna texten har jag även varit inne på Rusta. De hade också superfina konstgjorda granar.

Helt oplanerat köpte jag en ny vinterjacka också. Den är så mjuk och skön och håller mig varm när det är kallt ute. Ett riktigt bra köp så det blir ett tips från mig till er.

Det mörka fodret i luvan går fram en bit mot halsen som ni ser på översta bilden, så himla bra tycker jag som använder smink. Vit jacka och smink är ju sällan en bra kombination men eftersom fodret i luvan är mörkt kommer det ju att funka bra. Inga sminkfläckar på den vita jacka.

Hoppas att allt är bra med er, vi ses snart igen ♥ KRAM

0
24

Saffransbullar fyllda med smörkräm

Hej kompisar ♥ Idag har vi bakat bullar med saffran här hemma. Saftiga och goda saffransbullar fyllda med en härlig smörkräm som man inte kan annat än att älska! Tycker ni om saffran så testa att baka dessa saffransbullarna nu när det är advent och snart jul. Bullar med saffranssmak passar så bra till jul tycker jag.

Jag har utgått från mina favoritbullar och smaksatt dem med 2 påsar saffran, det blev perfekt. Världens godaste saffransbullar mmm…

Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

Saffransbullarna är enkla att baka, de ska bara jäsa en gång och fyllningen lägger ni i direkt efter ni arbetat ihop degen. Snabbt och enkelt.

SAFFRANSBULLAR FYLLDA MED SMÖRKRÄM (16 st)

Baka även saffranskaka med havretosca och mjuk pepparkaka

Saffransdeg

100 g smör

2 påsar saffran (0,5 g/st)

3 dl mjölk

50 g jäst

1 ägg

0,75 dl strösocker

0,5 tsk salt

1 tsk kardemumma (stött)

ca 9 dl vetemjöl

Fyllning : 100 g smör, 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smör, rör ner saffran och mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
  2. Rör ner ägg, strösocker, salt och kardemumma. Arbeta in vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
  3. Rulla ut 16 bullar. Lägg dem på en ugnsplåt.
  4. Mosa ihop fyllningen. Gör en stor grop i mitten av varje bulle (använd tex. ett finger) Fördela ut fyllning i varje grop. Se här!
  5. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen 250° i 7-8 min.

Saffransbullar fyllda med härlig smörkräm

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Här ser ni bullarna innan de ska jäsas. Fyllningen är på plats och nu väntar 45 minuter jäsning. Efter det ska saffransbullarna penslas med ägg och toppas med pärlsocker och gräddas i en het ugn. 7-8 minuter är lagom.

Nybakade ljumna saffransbullar med smörfyllning. Det ger julstämning ♥

Jag delade en saffransbulle för att visa er den härliga vaniljsmörkrämen som ligger i mitten. Mums alltså!

Detta kommer att bli julens stora favorit hemma hos oss. Smöriga bullar smaksatta med saffran.

Tycker ni om detta receptet så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. Stor kram från mig!

10
62

Inlägget innehåller annonslänkar

Saffranskaka med glasyr

Hej vänner med en supergod julkaka som är smaksatt med saffran och toppad med en härlig glasyr (en vanlig enkel florsockerglasyr)

Att denna saffranskakan skulle bli en saffransglasyrkaka var inte tanken när jag satte igång att baka den. Jag skulle baka denna kakan egentligen, men jag hade glömt att köpa hem färskost så jag fick snabbt tänka om och då blev det en glasyrkaka istället.

Så himla bra att jag glömde att köpa färskosten för nu fick jag ju istället baka en ny variant av saffranskaka. Så supergod blev den med glasyr på toppen. NI-MÅSTE-TESTA att baka den ♥

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

En enkel saffranskaka med ”vanliga” ingredienser. Saffran kanske ni måste köpa hem men annars tror jag att ni har de flesta av ingredienserna till denna kakan hemma. Både till kakbotten och glasyren.

Det skulle vara jättekul om ni firar in 1:a advent med denna saffranssockerkakan imorgon. Den smakar jul och den doftar jul mmm… och den ger julstämning. Och så är den saftig. Detta är ett topprecept!

Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

SAFFRANSKAKA MED GLASYR

Baka även saffranskaka med havretosca och tomtecookies

Recept

  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr : 2 dl florsocker + 1 skvätt vatten

Topping : Kokos

Gör så här

  1. Smält smör. Häll i mjölk. Häll i saffran. Koka upp under omrörning. Låt sedan svalna lite.
  2. Vispa ägg och strösocker. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner saffransmjölken.
  3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Låt kallna.
  5. Glasyr : Rör ner mycket lite vatten i 2 dl florsocker. Rör sedan ner lite vatten till tills glasyren har lagom konsistens. Blir glasyren för lös kan du tillsätta mer florsocker.
  6. Bred ut glasyr på den kalla saffranskakan. Strö på kokos. Låt stelna.

En underbar saffranskaka med glasyr på toppen

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

När glasyren stelnat går det enkelt att skära upp saffranskakan i bitar med en vass kniv. Kokos på toppen påminner om snö.

Jag är galet nöjd med denna julkakan som är så enkel att baka och som blir så god.

Saffranskaka med glasyr går bra att frysa in.

Tycker ni om detta receptet så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. Stor kram och fortsatt trevlig kväll till er alla.

Den fina blå tallriken har jag köpt på Cervera HÄR

0
52