ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 minuters kola

/

Hej med en rackans snabb och god julkola ♥ Att koka kola på 5 minuter hur bra är inte det?! Så himla enkelt och supergott blir det. Fem minuterskolan gör man med ingredienser som ofta finns hemma. Socker, sirap och smör. Och smaksättningen är vaniljsocker och kakao. Enkla vanliga ingredienser som blir så vansinnigt gott efter att det har kokat i endast 5 minuter.

Jag brukar koka julkola i min gjutjärnsstekpanna. Det är bra att använda något med en tjock botten när man kokar kola. En gjutjärnsstekpanna eller gjutjärnsgryta är toppen att använda. Då är det mindre risk att kolan bränner fast i botten.

Har ni inget med tjock botten att koka kolan i så funkar det med en ”vanlig” kastrull också. Rör och rör så blir det bra.

Kanske gillar du även detta – Många tips till JUL

5 MINUTERS KOLA – Enklaste receptet på kola 😀

Fler godsaker: kanelkola och nutellacrisp och polkabräck

Recept

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Småkoka socker, sirap, smör, vaniljsocker och kakao på medelvärme i 5 minuter. Rör lite då och då.
  2. Häll ut kolan i en bakpappersklädd liten form. Tex. en glassbunke. Låt stelna (i tex. kylen)
  3. Klipp eller skär kolan i bitar (med tex. en pizzaskärare) Slå ev. in kolan i smörpapper eller vänd runt i florsocker.

Godaste kolan tar endast 5 minuter att koka

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

Efter ett par timmar i kylen går det bra att skära upp julkolan. Jag brukar skära med en pizzaskärare för det är smidigt.

Tips! Vill ni att kolan ska stelna snabbare så kan ni hälla ut kolasmeten på en pappersklädd plåt så kolan blir tunnare. Då stelnar den väldigt snabbt.

Så härligt god och alldeles perfekt seg kola. 5 minuter småkokande och så får man världens godaste julkola mmm… Ingen termometer behövs.

För att inte kolan ska fastna i varandra så kan ni vända runt den i florsocker innan servering.

Eller så slår ni in kolan i lite papper.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Lycka till och stor kram från mig.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00