Pepparkaksflarn
Hej kompisar med världens godaste julkaka och även denna gången har jag kryddat kakan med pepparkakskrydda ♥ Det är ju så smidigt med pepparkakskrydda jag använder det till alla möjliga kakor när det är jul. Visst kan man göra egen pepparkakskrydda men jag tycker den man köper i butiken är god så då använder jag den.
Ja här luktar det jul i huset nu när vi har bakat pepparkaksflarn idag. Jag ska frysa in havreflarnen och plocka fram de till helgen. Den 3:e advent. Då ska vi äta pepparkaksflarn med knäcksås och vaniljglass. Så gott (!!!) är det. En enkel juldessert 😛
Här finns fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT
PEPPARKAKSFLARN (ca 15 st)
Baka även en mjuk saffranskaka och skurna pepparkakor
Recept
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 msk grädde
- 2 msk ljus sirap
- 1 krm bakpulver
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, grädde, sirap. bakpulver, pepparkakskrydda och vaniljsocker.
- Klicka ut smet i små högar stora som studsbollar. Ca 6 st/pappersklädd plåt är lagom.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 5 min. Flarnen ska se ogräddade ut i mitten. Låt stelna på plåten. Upprepa tills degen är slut. Gott till vaniljglass och knäcksås
Pepparkaksflarn är ett självklart recept i Ediths Bästa
Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor
Tada! Smaskigt smaskigt… julstämning med ett så enkelt knep. Pepparkakskrydda. Underbar smak och doft.
Tycker ni om detta receptet på min enkla julkaka så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. Stor kram från mig!