ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pepparkaksflarn

/

Hej kompisar med världens godaste julkaka och även denna gången har jag kryddat kakan med pepparkakskrydda ♥ Det är ju så smidigt med pepparkakskrydda jag använder det till alla möjliga kakor när det är jul. Visst kan man göra egen pepparkakskrydda men jag tycker den man köper i butiken är god så då använder jag den.

Ja här luktar det jul i huset nu när vi har bakat pepparkaksflarn idag. Jag ska frysa in havreflarnen och plocka fram de till helgen. Den 3:e advent. Då ska vi äta pepparkaksflarn med knäcksås och vaniljglass. Så gott (!!!) är det. En enkel juldessert 😛

Här finns fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

PEPPARKAKSFLARN (ca 15 st)

Baka även en mjuk saffranskaka och skurna pepparkakor

Recept

 • 75 g smör
 • 1 dl strösocker
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl vetemjöl
 • 1,5 msk grädde
 • 2 msk ljus sirap
 • 1 krm bakpulver
 • 2 tsk pepparkakskrydda
 • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

 1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, grädde, sirap. bakpulver, pepparkakskrydda och vaniljsocker.
 2. Klicka ut smet i små högar stora som studsbollar. Ca 6 st/pappersklädd plåt är lagom.
 3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 5 min. Flarnen ska se ogräddade ut i mitten. Låt stelna på plåten. Upprepa tills degen är slut. Gott till vaniljglass och knäcksås

Pepparkaksflarn är ett självklart recept i Ediths Bästa

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Tada! Smaskigt smaskigt… julstämning med ett så enkelt knep. Pepparkakskrydda. Underbar smak och doft.

Tycker ni om detta receptet på min enkla julkaka så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. Stor kram från mig!

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00