Inlägget innehåller annonslänkar

Kladdkaka med apelsinkrokant

Hej kompisar ♥ Idag är det ingen vanlig dag för mig för idag är det min födelsedag. Fördelsedag igen (!!!) Det är inte klokt vad många gånger som jag har firat födelsedag nu hihi…

Idag blev det ingen tårta men världens godaste kladdkaka blev det, toppad med apelsinkrokant. Åh vad jag älskar apelsinkrokant och särskilt när det närmar sig jul.

Apelsin och choklad är jul tycker jag. Och för att få ännu mer julkänsla så gjorde jag en saffransfluff till kladdakakan. Har man födelsedag en vecka innan julafton så får födelsedagen gärna bli lite ”julig” Det är bara mysigt tycker jag.

Kladdkaka med mjölkchoklad på toppen fylld med apelsinkrokant och saffransfluff och hallon som tillbehör det är något av det godaste jag vet. Vi hade även GB:s ½ liters glass med nougat som tillbehör. Den älskar jag också men missade att fota den.

KLADDKAKA MED APELSINKROKANT

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Topping : 200 g marabou apelsinkrokant

Gör så här

  1. Kladdkaka : Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner smält smör.
  2. Grädda kladdkakan i en smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt stelna i kylen.
  3. Topping : Bryt marabou apelsinkrokant i bitar. Smält över vattenbad. Bred ut över kladdkakan. Låt stelna i kylen. Servera kladdkakan med tex. SAFFRANSFLUFF

Världens godaste kladdkaka med apelsinkrokant

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

En chokladbit från en paradisask fick hoppa ner i saffransfluffen. Fint och gott! Detta är ett tips på en enkel juldessert till er som håller på att planera inför julen.

Här finns fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

Mmmm marabou 😛 Så midigt att använda marabous smaksatta choklad och så bli det ju så fantastiskt gott.

Jag hoppas att ni vill testa att baka denna enkla och smaskiga kladdkakan. Den är så god!

Vilken är eran favoritkladdkaka? Detta är en av mina stora favoriter ♥

Den fina blå tallriken har jag köpt på Cervera HÄR

Tryck gärna på hjärtat nedan om ni blir sugna på att testa detta receptet. Stor kram från mig!

2
33

Inlägget innehåller annonslänkar

Saffransflarn

Hejsvejs vänner ♥ Jag älskar verkligen småkakor, både att baka och att äta hihi.. Kakor är ju så gott! För några dagar sedan bakade jag pepparkaksflarn och idag bakade jag flarn med saffran. Havreflarn med saffran och det blev ju alldeles fantastiskt gott 😛

Jag kan inte riktigt bestämma vilket jag tycker är godast.

Pepparkaksflarn eller saffransflarn. Båda varianterna smakar jul och passar som en julkaka eller som en juldessert om man servera flarnen med glass. En väldigt enkel och god juldessert som alla älskar.

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Saffransflarn bli härligt gula efter gräddning. Flarnen ska gräddas tills de har fin färg i kanterna men ser ogräddade ut i mitten. När saffransflarnen ska stelna behöver de ligga plant för att bli platta. Antingen på plåten eller på något annat plant, en skärbräda till exempel.

Håll koll i ugnen när saffransflarnen gräddas, alla ugnar är olika så mitt tips är att grädda en liten provkaka först. Anpassa sedan tiden efter din egen ugn. Här kommer receptet :

Här finns fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

SAFFRANSFLARN (ca 15 st)

Baka även saffransbullar och saffranskaka med glasyr och med spets

Recept

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 1,5 msk grädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver

Gör så här

  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, vetemjöl, havregryn, saffran, grädde, sirap, vaniljsocker och bakpulver.
  2. Fördela ut smeten i små högar stora som studsbollar. Ca 6 st/plåt är lagom. Klä ev. plåten med bakplåtspapper först.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 5 min. Flarnen ska vara lösa i mitten. Låt sedan stelna på plåten. Upprepa tills alla saffransflarnen är gräddade. Flarn med saffran är gott till vaniljglass och knäcksås eller chokladsås

Saffransflarn doftar och smakar jul

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Så här ser saffransflarn ut när de stelnat efter gräddningen. Lite bruna runt kanten och gula i mitten.

Den söta pippimuggen och tallriken kommer från Cervera.

Tycker ni att saffransflarn är lika gott som jag tycker så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

1
29

Inlägget innehåller annonslänkar

Kladdkaka med dumle

Hej vänner ♥ Att baka med godis är så kul och det blir så gott tycker jag. Jag hade en påse med dumle hemma (jag brukar köpa på mig godis att baka med när det är extrapris) av mina dumle bakade jag världens godaste dumlekladdkaka 😛 Alltså, så galet god!

Jag har bloggat om dumlekladdkaka tidigare men det receptet hade fastnat i min gamla blogg så denna helgen passade jag på att göra ett nytt blogginlägg med dumlekladdkakan.

En bakblogg utan en kladdkaka med dumle går ju inte för sig hihi… Lättbakat och supergott och alla älskar den. Här kommer receptet på kladdkakan :

KLADDKAKA MED DUMLE

Baka även kolakladdkaka och vit kladdkaka och blåbärskladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 20 st dumle

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner smält smör.
  2. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
  3. Tryck ner halverade dumle i kladdkakan.
  4. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Servera dumlekladdkaka med vispad grädde. Låt gärna kladdkakan bli kylslåpskall innan servering.

Världens godaste dumlekladdkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

Jag delar dumle på mitten och trycker ner dem i smeten när smeten ligger i formen. 20 stycken dumlekolor är lagom (det är mer än 20 dumle i en påse så en påse räcker och blir över)

Att pudra florsocker över kladdkakan är fint. Denna gången bakade jag dumlekladdkakan dagen innan servering och förvarade den i kylen under natten, då blir dumlekolan seg. Om ni serverar kladdkakan strax efter gräddning så är kolan lös.

Så gott med överraskningar av kola i kladdkakan. Denna kladdkakan är en stor favorit som ni bara M Å S T E testa att baka.

Tips! Testa även att baka denna dumlekakan.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
39