Ananaspaj

Gott Nytt År med den godaste pajen av dem alla ♥ Detta är min absoluta favoritpaj, ananaspaj 😛 Ananaspaj är så galet gott och väldigt smidigt att baka. Åh vad jag älskar den.

Pajdegen rörs enkelt ihop med smält smör direkt i kastrullen och fyllningen går också smidigt att fixa.

För flera år sedan blev jag bjuden på ananaspaj hos en tjej som heter Ulrika. Efter första tuggan sa jag att det var den godaste pajen som jag någonsin ätit. Det tycker jag än idag.

Jag fixade två ananaspajer på eftermiddagen, en paj till oss och en paj till några som vi skulle firat nyår med men som en förkylning satte stopp för. Det är så enkelt att fixa denna pajen så jag kunde lika gärna göra två när jag ändå höll på. Nu ikväll värmde vi upp ananaspajen och åt den med vaniljglass.

ANANASPAJ

Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Fyllning

  • 3 små burkar krossad ananas (totalt ca 480 g avrunnen vikt)
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 3/4 dl strösocker och 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Pajdeg : Smält smör. Rör ner vetemjöl, strösocker och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform (pajskalet ska inte förgräddas)
  2. Fyllning : Häll av ananasspadet. Rör ihop avrunnen ananas, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker. Häll blandningen i pajskalet.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 40 min. Servera ananaspaj ljummen med vaniljglass

Ananaspaj är den godaste paj jag någonsin ätit

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Oscar var med och fixade ananaspajen. Våran nyårsdessert ♥

Fyllningen blir härligt krämig och god.

Detta blir sista inlägget från mig detta året. 2021. När vi ses igen är det 2022 och jag är så taggad för ett nytt år tillsammans med er här inne i bloggen. Stor nyårskram från mig.

5
114

Målning pågår

Ja detta är vad vi håller på med idag. Målar och fixar med huset. Vi har vitmålat på flera ställen och nu var det dags för en uppfräschning. Väggar, lister, golv, trappa och tak. Egentligen behöver dörrarna också målas men det får vänta ett tag. Det är hallen vi håller på att fixa med, både på över och undervåningen.

Det blir ljust och fint med den vita färgen. På golven och i trappan har vi en ljusgrå färg. Det är lite lättare att hålla ett grått golv rent om man jämför med ett vitt golv. Ändå känns det ljust.

Över källardörren har vi satt in ett ”fönster” Det är inget riktigt fönster utan en vitrinlucka till ett kök men det funkade ju fint som fönster också. Nu är det tejpat med maskeringstejp och nymålat så spröjsen kommer att se lite smalare ut när tejpen är borta sedan.

Ja det är vad vi gör idag, vad hittar ni på? KRAM

0
33

Hemma igen och de hade det kul

Ja då var vi hemma igen 😀 Det blev en bra utflykt till Leos lekland idag, nu under pandemin har vi nästan inte gjort några utflykter alls med barnen. Det är ju verkligen speciellt att åka till ett lekland under en pandemi men det gick hur bra som helst.

Som jag skrev tidigare idag så är det ett begränsat antal barn som får komma in i lekparken.

Max 3 timmar får man leka och det räcker gott och väl. Det finns handsprit så det är bara att sprita på så ofta man vill. Och det är lätt att hålla avstånd eftersom det inte är så många barn vid varje klätterställning eller vad det nu är de leker med.

Två glada killar har fått band på armen och är redo för att börja att leka. Ludwig och Oscar var det som var med på utflykten, våra två yngsta barn. 9 och 4 år gamla.

Eftersom det var så luftigt inne i parken så kunde både jag och Fredrik leka lite med killarna. Många roliga rutschkanor fanns det och studsmattor.

Ja ni ser ju hur luftigt det var, inga problem att hålla avstånd här.

Fullt ös hela tiden. Både Ludwig och Oscar hade det så roligt.

De här däcken var roligast. Här ska Oscar och Fredrik åka, efteråt åkte jag också. Ingen kö, vi kunde åka hur många gånger vi ville.

Paus för mig medan barnen fortsatte att leka ;D

Herrejösses vilken energi de hade. Båda två somnade i bilen på vägen hem. Ja så blev dagen idag, imorgon ska vi måla och snickra vidare i hallen. Det ska bli kul för det blir så fint.

Fortsatt trevlig kväll från oss. KRAM

0
23