Ananaspaj
Gott Nytt År med den godaste pajen av dem alla ♥ Detta är min absoluta favoritpaj, ananaspaj 😛 Ananaspaj är så galet gott och väldigt smidigt att baka. Åh vad jag älskar den.
Pajdegen rörs enkelt ihop med smält smör direkt i kastrullen och fyllningen går också smidigt att fixa.
För flera år sedan blev jag bjuden på ananaspaj hos en tjej som heter Ulrika. Efter första tuggan sa jag att det var den godaste pajen som jag någonsin ätit. Det tycker jag än idag.
Jag fixade två ananaspajer på eftermiddagen, en paj till oss och en paj till några som vi skulle firat nyår med men som en förkylning satte stopp för. Det är så enkelt att fixa denna pajen så jag kunde lika gärna göra två när jag ändå höll på. Nu ikväll värmde vi upp ananaspajen och åt den med vaniljglass.
ANANASPAJ
Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer
Fyllning
- 3 små burkar krossad ananas (totalt ca 480 g avrunnen vikt)
- 2 dl creme fraiche 34%
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 3/4 dl strösocker och 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Pajdeg : Smält smör. Rör ner vetemjöl, strösocker och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform (pajskalet ska inte förgräddas)
- Fyllning : Häll av ananasspadet. Rör ihop avrunnen ananas, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker. Häll blandningen i pajskalet.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 40 min. Servera ananaspaj ljummen med vaniljglass
Ananaspaj är den godaste paj jag någonsin ätit
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor
Oscar var med och fixade ananaspajen. Våran nyårsdessert ♥
Fyllningen blir härligt krämig och god.
Detta blir sista inlägget från mig detta året. 2021. När vi ses igen är det 2022 och jag är så taggad för ett nytt år tillsammans med er här inne i bloggen. Stor nyårskram från mig.