Inlägget innehåller annonslänkar

Currykyckling med ris

Hej vänner ♥ Här jublades det högt vid matbordet igår kan jag lova. Barnen älskar kyckling som tillagas i en härlig gul currysås. Jag tror faktiskt att det är den maträtten som barnen önskar oftast här hemma. En smakrik currykyckling och gärna serverad med ris. Ibland äter vi kycklingen till pasta men allra godast (tycker även jag) är att äta den med ris.

Speciellt Tilde älskar kyckling med curry. Minns ni hennes kycklingröra med curry som jag har tipsat er om tidigare här inne i bloggen?

Kycklingröra med curry och rödlök som passar så bra till bakad potatis och som fyllning i baguetter? Alltså godaste godast så missa inte den, jag länkar till den röran igen så ni enkelt kan hitta receptet – KYCKLINGRÖRA MED CURRY

CURRYKYCKLING MED RIS (ca 5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

 • 1 kg kycklingfiléer
 • Salt och vitpeppar
 • 1 msk curry
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 dl vatten
 • 1 buljongtärning (kyckling)
 • 2 dl vispgrädde
 • 2 dl creme fraiche
 • Cayennepeppar
 • Gurkmeja

Gär så här

 1. Dela kycklingen i bitar och fräs dem i smör. Salta och peppra. Tillsätt och curry och pressad vitlök.
 2. Häll på vatten och hetta upp. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Rör ner grädde och creme fraiche. Låt småkoka.
 3. Om ni önskar tjockare sås så vispa ihop ca 2 msk vatten och 1 msk vetemjöl till en redning. Häll ner valfri mängd redning i såsen när den småkokar.
 4. När kycklingen är helt klar. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar (och mer curry om så önskas) Tillsätt gurkmeja tills fin gul färg. Servera currykyckling med ris och grönsaker.

Currykyckling får barnen att jubla

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Jag använde en stor och rejäl kastrull när jag gjorde kycklinggrytan ni hittar kastrullen hos Cervera

Jag brukar röra ner lite gurkmeja i allt som jag lagar med curry. Gurkmeja ger en fin gul färg men ger väldigt lite smak.

Nomnom så krämigt och smaskigt. Currykyckling är ju så gott! Särskilt med ris. Ludwig visar hur ni enkelt kan göra en fin risboll HÄR

Tycker ni om detta receptet så blir jag och alla här hemma jätteglada om ni trycker på ♥ nedan. Stor kram från oss!

0
27

Inlägget innehåller annonslänkar

Godaste chokladbollarna

Nu är det 3:e gången som vi bakar godaste chokladbollarna med flingsalt 😛 Alltså verkligen G O D A S T E  C H O K L A D B O L L A R N A (!!!) Har ni inte testat att tillsätta flingsalt i chokladbollssmeten så måste ni testa det nästa gång ni bakar chokladbollar.

Använd erat bästa recept på chokladbollar eller använd mitt bästa recept på chokladbollar som ni hittar nedan. En vanlig enkel chokladbollssmet och så tillsätter ni salt efter eget tycke. Herrejösses alltså detta tipset fick jag av min dotter Tilde. Så bra tips!

Stolen som Oscar sitter på hittar ni på Ellos HÄR

Oscar var med och bakade chokladbollarna. Chokladbollar är en bra kaka att baka med barn tycker jag, de går snabbt att baka och det finns inga varma plåtar att bränna sig på och så älskar ju de flesta barn chokladbollar. Och jag med 😛

Fler chokladbollsrecept – 11 recept på chokladbollar

GODASTE CHOKLADBOLLARNA

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

 • 200 g rumsvarmt margarin (eller smör)
 • 6 dl havregryn
 • 2 dl strösocker
 • 0,5 dl kakao
 • 2 msk kallt kaffe
 • ca 0,5 tsk flingsalt

Rullas i : Pärlsocker eller kokos

Gör så här

 1. Vispa ihop allt utom salt med elvisp tills önskad konsistens.
 2. Smula ner flingsalt med fingertopparna. Vispa in saltet i smeten. Smaka av och tillsätt mer salt om så önskas.
 3. Rulla ut bollar. Vänd runt bollarna i pärlsocker eller kokos. Ställ in i kylen. Servera chokladbollarna kylskåpskalla. Antal chokladbollar beror på hur stora ni gör dem.

Tillsätt flingsalt i chokladbollarna

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Mängden flingsalt bestämmer ni själva. Börja med den mängden som jag har skrivit i receptet och tillsätt mer salt om ni önskar. Smaka smaka… Krossa flingsaltet med fingertopparna innan ni vispar in det i smeten.

Mums mums så gott! Godaste chokladbollarna blev dagens höjdpunkt hemma hos oss. Tycker ni om detta receptet så blir vi jätteglada om ni trycker på ♥ nedan. KRAM

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

1
36

Använd kokvattnet

Hej vänner ♥ Efter gårdagens tips och kokning av broccoli kom jag på ett till tips som jag vill dela med mig av till er. Jag har nämnt detta tipset tidigare men det är några år sedan så här kommer det igen.

När jag kokar och ångkokar grönsaker så använder jag kokvattnet till såser, soppor och grytor. Till all matlagning där jag använder vatten funkar det att använda grönsaksspad. En hel del av näringen från grönsakerna hamnar i vattnet efter kokningen och då är det ju bra att ta tillvara på det tänker jag.

Oftast ångkokar jag broccoli men när jag kokar en mindre mängd brukar jag använda min lilla gryta och koka broccoli direkt i vattnet.

Både vid grönsakskokning direkt i vattnet och vid ångkokning så blir det en del rester av grönsakerna kvar i vattnet. Vattnet blir färgat. Jag sparar inte grönsaksspadet speciellt länge men jag använder det om jag vid samma måltid tex. ska göra en sås. Eller om jag ska göra en gryta eller soppa dagen efter.

Ja det var ännu ett litet tips. Kram från mig!

1
16