ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Currykyckling med ris

/

Hej vänner ♥ Här jublades det högt vid matbordet igår kan jag lova. Barnen älskar kyckling som tillagas i en härlig gul currysås. Jag tror faktiskt att det är den maträtten som barnen önskar oftast här hemma. En smakrik currykyckling och gärna serverad med ris. Ibland äter vi kycklingen till pasta men allra godast (tycker även jag) är att äta den med ris.

Speciellt Tilde älskar kyckling med curry. Minns ni hennes kycklingröra med curry som jag har tipsat er om tidigare här inne i bloggen?

Kycklingröra med curry och rödlök som passar så bra till bakad potatis och som fyllning i baguetter? Alltså godaste godast så missa inte den, jag länkar till den röran igen så ni enkelt kan hitta receptet – KYCKLINGRÖRA MED CURRY

CURRYKYCKLING MED RIS (ca 5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 1 kg kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 1 msk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning (kyckling)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • Cayennepeppar
  • Gurkmeja

Gär så här

  1. Dela kycklingen i bitar och fräs dem i smör. Salta och peppra. Tillsätt och curry och pressad vitlök.
  2. Häll på vatten och hetta upp. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Rör ner grädde och creme fraiche. Låt småkoka.
  3. Om ni önskar tjockare sås så vispa ihop ca 2 msk vatten och 1 msk vetemjöl till en redning. Häll ner valfri mängd redning i såsen när den småkokar.
  4. När kycklingen är helt klar. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar (och mer curry om så önskas) Tillsätt gurkmeja tills fin gul färg. Servera currykyckling med ris och grönsaker.

Currykyckling får barnen att jubla

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Jag använde en stor och rejäl kastrull när jag gjorde kycklinggrytan ni hittar kastrullen hos Cervera

Jag brukar röra ner lite gurkmeja i allt som jag lagar med curry. Gurkmeja ger en fin gul färg men ger väldigt lite smak.

Nomnom så krämigt och smaskigt. Currykyckling är ju så gott! Särskilt med ris. Ludwig visar hur ni enkelt kan göra en fin risboll HÄR

Tycker ni om detta receptet så blir jag och alla här hemma jätteglada om ni trycker på ♥ nedan. Stor kram från oss!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00