ANNONS
Integritet på Tailsweep

Stor äppelpaj med pepparkakskrydda

/

Hej kompisar, här njuter vi av julsmakerna ett tag till. Jag köpte pepparkakskrydda när vi var i Ullared och allt har inte använts än. Vi blev ju sjuka innan jul och planerna ändrades. Bak och godisplanerna.

Idag plockade jag fram pepparkakskryddan ur skafferiet och gjorde en G A L E T  G O D äppelpaj av de sista juläpplena. En rejält stor äppelpaj gjorde jag så hela familjen kunde få njuta av en god julfika. Oscar gjorde en till omgång av godaste chokladbollarna som vi också hade till fikat. Jösses så goda alltså!

Kanske gillar du även detta –23 RECEPT MED ÄPPLE

ÄPPELPAJ MED PEPPARKAKSKRYDDA

Mer med pepparkakskrydda: äppelkaka och snittar och mjuk pepparkaka

Smuldeg

150 g smör

4 dl havregryn

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 dl ljus sirap

0,5 tsk bakpulver

Fyllning : ca 8 stora äpplen, 0,5 dl strösocker och ca 2 msk pepparkakskrydda

Gör så här 

  1. Smuldeg : Smält smör i en stor kastrull. Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap och bakpulver. Ställ smuldegen åt sidan.
  2. Fyllning : Skala, kärna ur och dela äpple i bitar. Blanda runt äpple med strösocker och pepparkakskrydda.
  3. Strö ut äpple i en smord stor ugnsform. Använd så många äpplen att det gott och väl täcker botten. Min form är lite mindre än en ugnsplåt. Fler bilder på formen finns här.
  4. Fördela ut smuldeg över äppelbitarna.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin yta (20-30 min) Servera äppelpajen med vaniljvisp. Äppelpajen blir stor och räcker till många. Ca 10 pers.

Äppelpaj till många med pepparkakskrydda

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor

Här ser ni pepparkakskryddan som jag använde. En stor påse pepparkakskrydda från gekås i Ullared. Barnen har ätit pepparkakskryddan i filmjölk nu under jullovet och det var väldigt gott skulle jag hälsa till er som ett litet tips ♥

En stor ugnsform (från IKEA) som ger en stor och god äppelpaj. Exakt hur många personer äppelpajen räcker till beror på hur mycket äpple ni fyller formen med. Mängden pepparkakskrydda kan ni öka eller minska efter tycke om så önskas. Ni kan även byta ut pepparkakskrydda mot kanel.

Här kollar jag fotoljuset innan jag ska ta bilderna. Det är lite knepigt att fota när det inte finns så mycket dagsljus men receptet är ju det viktigaste. Receptet först och bilderna sedan.

Blir ni sugna på att testa denna pepparkaksäppelkakan så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. STOR KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00