ANNONS

Långpannebröd med flingsalt

/
långpannebröd flingsalt

Nu är barnen i skolan igen och jag passar på att fylla upp frysen med bröd. Jag bakar brödet i långpanna för då blir det många brödrutor och så är det smidigt. Jag älskar långpannebröd.

brödet fluffigaste

Ljust bröd är poppis här hemma så det bakade jag idag. Med lite flingsalt på toppen för det är trevligt och gott tycker jag. Efter gräddning brukar jag täcka detta brödet med en bakduk för jag vill ha en mjuk skorpa på dessa brödrutorna. Antalet rutor beror på hur stora rutor ni skär upp degen i.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

bröd långpanna flingsalt
fluffigaste brödet

LÅNGPANNEBRÖD MED FLINGSALT

Baka även långpannebröd med potatis och gröt

Recept

  • 2 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • ca 12 dl vetemjöl

Topping : Flingsalt

Gör så här

  1. Värm vatten och mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt strösocker och salt.
  2. Arbeta in lite vetemjöl och rumsvarmt smör delat i bitar. Arbeta sedan in det sista mjölet tills degen fortfarande är lite kladdig (se bild nedan)
  3. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
  4. Tryck med mjölad hand ut degen i en djup pappersklädd ugnsplåt 30×40 cm. Skär ett rutmönster.
  5. Låt degen jäsa på plåten under bakduk i 30 min. Pensla sedan brödet med vatten. Strö på flingsalt.
  6. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min. Låt svalna under bakduk.

Saftigt och fluffigt långpannebröd

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

perfekt deg

Här ser ni hur degen ser ut innan jäsning. Degen är arbetad med maskin tills smöret blandats in ordentligt. När degen ser ut som på bilden är mjölmängden lagom. Lite kladdig ska den vara.

skåra bröd

Innan andra jäsningen går det enkelt att skära ett rutmönster i degen med en pizzaskärare. Degen delar sig lite när man skär den i rutor.

brödet fluffigt

Mycket fluffiga och goda brödrutor blir det av detta långpannebrödet. Jag önskar er alla en fin dag. KRAM

långpannebrödet
bröd fluffigt
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00