Inlägget innehåller annonslänkar
Fyllda bullar i långpanna

FYLLDA BULLAR I LÅNGPANNA (20-30 st)
Min top hittar ni på ginatricot HÄR
Baka även kakbullar och kanelbullekladdkaka
Recept
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- ca 12 dl vetemjöl
Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 3 dl florsocker, 2 msk vaniljsocker och 200 g färskost
Gör så här
Klicka här för att se fler bilder på bullarna 😛
- Värm mjölken fingervarmt (37°) Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt smöret delat i bitar. Tillsätt ägg, strösocker och salt.
- Arbeta in vetemjöl till en något kladdig deg. Tryck ut degen i en djup pappersklädd ugnsplåt 30×40 cm.
- Låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Gör gropar jämnt fördelat i degen. Använd ett mjölat finger. Antal gropar efter tycke (20-30 st)
- Mosa ihop fyllningen med gaffel. Klicka i fyllning i varje grop. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min (tills fin färg) Skär i rutor.
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

0