ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Fyllda bullar i långpanna

/
fyllda bullar långpanna

FYLLDA BULLAR I LÅNGPANNA (20-30 st)

Min top hittar ni på ginatricot HÄR

Baka även kakbullar och kanelbullekladdkaka

Recept

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl

Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 3 dl florsocker, 2 msk vaniljsocker och 200 g färskost

Gör så här

Klicka här för att se fler bilder på bullarna 😛

  1. Värm mjölken fingervarmt (37°) Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt smöret delat i bitar. Tillsätt ägg, strösocker och salt.
  2. Arbeta in vetemjöl till en något kladdig deg. Tryck ut degen i en djup pappersklädd ugnsplåt 30×40 cm.
  3. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  4. Gör gropar jämnt fördelat i degen. Använd ett mjölat finger. Antal gropar efter tycke (20-30 st)
  5. Mosa ihop fyllningen med gaffel. Klicka i fyllning i varje grop. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  6. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min (tills fin färg) Skär i rutor.

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

fyllda långpanna bullar
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00