ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Tunnbröd i ugnen

/
stekpannebröd

Godmorgon vänner ♥ Har ni inte testat att baka hembakat tunnbröd så passa på att testa det idag. Det är både roligt och enkelt att baka och så blir det ett alldeles fantastiskt gott bröd. Ibland gräddar vi tunnbröd i stekpanna och ibland gräddar vi tunnbröd i ugnen. Detta receptet gäller tunnbröd i ugn.

Ludwig är särskilt förtjust i att baka tunnbröd så det bakar jag ofta med honom. Med havregryn i degen blir det extra mättande och får ni några bröd över så går de bra att frysa in. De tinar snabbt i rumstemperatur efter nedfrysning.

Min hoodie hittar ni på ginatricot HÄR (det finns även trousers som passar till)

stekpannebrödet

Det blir ungefär 20 tunnbröd på detta receptet. Tänk er nybakade tunnbröd med smör och ost mmm… eller att fylla tunnbröden med Tildes kycklingröra eller Tildes tonfiskröra. Så gott (!!!)

stekpannebröd receptet

TUNNBRÖD I UGNEN (ca 20 st)

Baka även potatisfrallor och grahamsbullar och grötbullar

Recept

  • 5 dl vatten
  • 4 dl havregryn (”vanliga” eller fiberberikande)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • Vetemjöl

Gör så här

  1. Koka ihop vatten och havregryn till en gröt. Rör ner salt, strösocker och smör. Låt svalna till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen i lite gröt. Arbeta in resten av gröten och vetemjöl. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i bollar stora som clementiner.
  5. Kavla ut tunnbröd med en vanlig kavel. Kavla sedan med en kruskavel på båda sidorna.
  6. Grädda mitt i ugnen 225° i 3-4 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

stekpannebröd recepten

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

stekpannebröd recept
2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00