Kaka med banan

Vill ni baka något enkelt i helgen så måste ni testa att baka min mjuka banankaka. Detta är ett av de enklaste recepten i hela bloggen och banankakan blir så saftig och god. Det är ett topprecept som jag ofta får kommentarer om. Vill ni baka ännu fler goda kakor så klicka på rosa texten nedan.

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

KAKA MED BANAN (12 st)

Baka även kokosrutor och sverigekaka och hallonrutor

Recept

  • 100 g smör
  • 1 banan (mogen)
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Mosa samman banan och strösocker. Använd en gaffel. Tillsätt ägg, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och smält smör. Elvispa ihop smeten.
  3. Häll smeten i en pappersklädd (och ev smord) ugnsform ca 20×30 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 200°i ca 20 min (tills genomgräddad) Låt banankakan svalna. Skär i rutor.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Lycka till med banankakan och fortsatt trevlig kväll från mig. KRAM

0
44

Mormorskaka


Jag beskrev ju denna kakan som en mormorskaka och här kommer en till kaka som jag skulle vilja kalla för ”mormorskaka”

Schackrutor! Denna älskade klassiska småkakan. Den gillar jag, en söt och gullig favoritkaka. Lite pillig är den att baka men den blir ju så fin. Här kommer receptet (ännu en gång)

SCHACKRUTOR (ca 40 st)

Baka även BONDKAKOR och KLADDKAKECOOKIES

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Vispa med elvisp ihop smör, strösocker och vetemjöl. Tryck ihop till en deg och dela i 2 delar.
  2. Arbeta in vaniljsocker i den ena delen. Arbeta in kakao i den andra delen.
  3. Forma till två ljusa och två mörka längder. Lägg en ljus och en mörk längd bredvid varandra och lägg de två andra längderna över (beskrivning här)
  4. Tryck till degen lätt. Lägg sedan in den i kylen i 10 min.
  5. Skär degen i knappt ½ cm skivor. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Fortsatt trevlig kväll och tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

0
33

Inlägget innehåller annonslänkar

Tunnbröd i ugnen

Godmorgon vänner ♥ Har ni inte testat att baka hembakat tunnbröd så passa på att testa det idag. Det är både roligt och enkelt att baka och så blir det ett alldeles fantastiskt gott bröd. Ibland gräddar vi tunnbröd i stekpanna och ibland gräddar vi tunnbröd i ugnen. Detta receptet gäller tunnbröd i ugn.

Ludwig är särskilt förtjust i att baka tunnbröd så det bakar jag ofta med honom. Med havregryn i degen blir det extra mättande och får ni några bröd över så går de bra att frysa in. De tinar snabbt i rumstemperatur efter nedfrysning.

Min hoodie hittar ni på ginatricot HÄR (det finns även trousers som passar till)

Det blir ungefär 20 tunnbröd på detta receptet. Tänk er nybakade tunnbröd med smör och ost mmm… eller att fylla tunnbröden med Tildes kycklingröra eller Tildes tonfiskröra. Så gott (!!!)

TUNNBRÖD I UGNEN (ca 20 st)

Baka även potatisfrallor och grahamsbullar och grötbullar

Recept

  • 5 dl vatten
  • 4 dl havregryn (”vanliga” eller fiberberikande)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • Vetemjöl

Gör så här

  1. Koka ihop vatten och havregryn till en gröt. Rör ner salt, strösocker och smör. Låt svalna till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen i lite gröt. Arbeta in resten av gröten och vetemjöl. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i bollar stora som clementiner.
  5. Kavla ut tunnbröd med en vanlig kavel. Kavla sedan med en kruskavel på båda sidorna.
  6. Grädda mitt i ugnen 225° i 3-4 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

2
35