ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Godaste rulltårtan

/
5DEFD6CE-8CC1-4A76-921C-118E0CFE35DC

Här ser ni världens godaste rulltårta 😛 Rulltårta med nutella det är ju så gott (!!!) Nu när vi sitter sjuka i karantän (pga. covid-19) så tänker jag på allt gott som jag vill baka och som jag har bakat. Jag har inte riktigt ork till att baka just nu men drömma om goda kakor kan jag ju alltid göra.

goda rulltårtan

Ni har fått detta receptet på rulltårta av mig innan och nu ska ni få det igen. Det är kul att lyfta fram favoritrecepten tycker jag. Annars kan recepten lätt hamna långt bak i bloggflödet och glömmas bort… Här kommer den ännu en gång, den godaste rulltårtan!

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

godaste rulltårtan

GODASTE RULLTÅRTAN

Baka även rulltårta med mockakräm och chokladbollsfyllning

Recept

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning : 100 g rumsvarmt smör, 1,5 dl florsocker, 1 äggula och 1 dl nutella

Gör så här

  1. Elvispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. En fin mjölsikt med trähandtag hittar ni på Cervera HÄR
  2. Bred ut smeten på en pappersklädd djup ugnsplåt (ca 30×40 cm)
  3. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 7 min.
  4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper täckt med strösocker. Drag bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
  5. Elvispa ihop fyllningen och bred ut på kakbotten. Rulla ihop. Låt stelna i kylen och skär sedan i valfria stora skivor.

En fantastisk rulltårta med nutella

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

rulltårtan godaste

Oscars och min favoritrulltårta. Hoppas att ni blir sugna på att baka den. KRAM

rulltårtan nutella
godaste rulltårtorna
1
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00