Inlägget innehåller annonslänkar
Fannys chokladkaka
Igår bakade Fanny världens godaste, saftigaste och mest lättbakade chokladkaka. En vanlig enkel chokladsockerkaka som blir så god (!!!) Det finns ingen risk att denna sockerkakan blir torr, följer ni receptet så lovar jag att ni kommer att lyckas. Det är en rör-ihop-kaka vilket betyder att ni rör ihop alla ingredienserna istället för att använda elvispen.
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Jag passade på att lägga upp chokladkakan på mitt favoritfat. Ni hittar kakfatet på Cervera HÄR
Fanny bakade chokladkakan igår. Halva kakan sparade vi tills idag. Kakan fick ligga i en plastpåse i rumstemperatur under natten och den var lika saftig idag som igår. Självklart kan ni även frysa in kakan om ni vill.
FANNYS CHOKLADKAKA
Baka Fannys kaka med frosting och vinbärskaka och kokoskaka
Recept
- 150 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl hett vatten
- 2 ägg
Gör så här
- Smält smöret.
- Blanda ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Rör ner smält smör och hett vatten i mjölblandningen. Rör sist ner äggen.
- Häll smeten i en smord (och ev. bröad) springform Ø ca 24 cm.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20-25 min. Kolla med provsticka att chokladkakan är klar. Pudra ev. florsocker över kakan innan servering.
Ett topprecept på saftig chokladkaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Blir ni sugna på att testa att baka Fannys chokladkaka så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör både mig och Fanny jätteglada! KRAM