Inlägget innehåller annonslänkar

Fannys chokladkaka

Igår bakade Fanny världens godaste, saftigaste och mest lättbakade chokladkaka. En vanlig enkel chokladsockerkaka som blir så god (!!!) Det finns ingen risk att denna sockerkakan blir torr, följer ni receptet så lovar jag att ni kommer att lyckas. Det är en rör-ihop-kaka vilket betyder att ni rör ihop alla ingredienserna istället för att använda elvispen.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Jag passade på att lägga upp chokladkakan på mitt favoritfat. Ni hittar kakfatet på Cervera HÄR

Fanny bakade chokladkakan igår. Halva kakan sparade vi tills idag. Kakan fick ligga i en plastpåse i rumstemperatur under natten och den var lika saftig idag som igår. Självklart kan ni även frysa in kakan om ni vill.

FANNYS CHOKLADKAKA

Baka Fannys kaka med frosting och vinbärskaka och kokoskaka

Recept

 • 150 g smör
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 3 dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 3 msk kakao
 • 2 tsk bakpulver
 • 1,5 dl hett vatten
 • 2 ägg

Gör så här

 1. Smält smöret.
 2. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Rör ner smält smör och hett vatten i mjölblandningen. Rör sist ner äggen.
 3. Häll smeten i en smord (och ev. bröad) springform Ø ca 24 cm.
 4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20-25 min. Kolla med provsticka att chokladkakan är klar. Pudra ev. florsocker över kakan innan servering.

Ett topprecept på saftig chokladkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Blir ni sugna på att testa att baka Fannys chokladkaka så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör både mig och Fanny jätteglada! KRAM

2
115

Inlägget innehåller annonslänkar

10 favoriter från Cervera

Hej kompisar ♥ Ja vad ska vi hitta på när vi har långtråkigt pga. covid-19… haha ja så känns det. Långtråkigt! Det har gått 5 dagar nu sedan jag blev sjuk men jag tänker att det är lika bra att jag väntar några dagar extra innan jag beger mig ut i samhället igen.

Jag handlar ju mycket till köket på Cervera och idag roade jag mig med att samla ihop 10 av mina favoriter som kommer just från därifrån. På översta bilden visar Oscar våra fina dessertglas från Cervera som ni hittar HÄR

Här kommer en bild på den bästa vispen (tycker jag) Märket är KitchenAid och vispen kommer från Cervera HÄR

Just nu är den på kampanj.

Och så klart måste jag ju ta med min nya stora favorit i detta inlägget också. Åh vad jag gillar mitt nya kakfat. Det kommer från Cervera HÄR Fatet är på kampanj just nu.

Även kakfatet i färgen Faded Army är så fint! Ni hittar det på Cervera HÄR

Min topp finns (tokbilligt just nu) på ginatricot HÄR

Vi har en brödrost i märket KitchenAid i samma färg som elvispen ovan. Den hittar ni också på Cervera HÄR

Och här har vi våra favorimuggar i emalj som vi tipsat er om innan. Båda muggarna är från Cervera. Muminmuggen HÄR  och Pippimuggen HÄR

Och så måste jag ju så klart ta med min nya tallrik som jag använde när jag gjorde receptinlägget på köttfärsgratängen. Ni hittar tallriken på Cervera HÄR

Och här har jag ett helt gäng med favoriter. Dessa snygga tallrikar hittar ni på Cervera HÄR

Jag älskar att duka med tallrikarna i olika färger. Det blir så snyggt!

Här har vi en till tallrik som jag Ä L S K A R den är så fin! Ni hittar tallriken på Cervera HÄR

Och allra sist kommer här den tallriken som jag har använt mest till recepten här inne i bloggen. Den har en så fin blå färg. Ni hittar den på Cervera HÄR

Kakan på tallriken är en saffranskaka med glasyr. Den finns att hitta här inne i bloggen. KRAM

0
45

Enkel dessert

Hej vänner ♥ Vi är piggare idag, jag har lite värk i ryggen men annars känner jag mig återställd (förutom att jag saknar mitt luktsinne) För er som missat. Vi håller på att återhämta oss från covid-19.

Idag lyfter jag fram en enkel dessert från receptarkivet. Vit chokladmousse är något av det godaste och enklaste jag vet. Vill ni bjuda på en dessert som går att förbereda så bjud på mousse. Den kan ni göra dagen innan servering och låta den stå i kylen under natten. Smidigt! Och endast 3 ingredienser behövs.

VIT CHOKLADMOUSSE (6-8 st) Enkel dessert!

Mer med vit choklad – tryffel och kladdkaka och chokladkräm

Recept

 • 200 g vit choklad
 • 3 dl vispgrädde
 • 3 äggulor

Gör så här

 1. Bryt den vita chokladen i bitar. Smält över vattenbad
 2. Vispa grädde (ganska hårt) Rör ner äggulorna i grädden. Rör sedan ner den smälta vita chokladen.
 3. Fördela ut mousse i små glas. Låt stelna i kylen. Toppa med tex. hallonsås eller med kolasås innan servering. Eller med bär och krossad daim.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

Jag önskar er alla den finaste dagen och hoppas att ni vill testa detta receptet. KRAM

2
45