ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Fannys chokladkaka

/
chokladsockerkakan

Igår bakade Fanny världens godaste, saftigaste och mest lättbakade chokladkaka. En vanlig enkel chokladsockerkaka som blir så god (!!!) Det finns ingen risk att denna sockerkakan blir torr, följer ni receptet så lovar jag att ni kommer att lyckas. Det är en rör-ihop-kaka vilket betyder att ni rör ihop alla ingredienserna istället för att använda elvispen.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

saftiga chokladkakan

Jag passade på att lägga upp chokladkakan på mitt favoritfat. Ni hittar kakfatet på Cervera HÄR

Fanny bakade chokladkakan igår. Halva kakan sparade vi tills idag. Kakan fick ligga i en plastpåse i rumstemperatur under natten och den var lika saftig idag som igår. Självklart kan ni även frysa in kakan om ni vill.

chokladsockerkakans

FANNYS CHOKLADKAKA

Baka Fannys kaka med frosting och vinbärskaka och kokoskaka

Recept

  • 150 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett vatten
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Rör ner smält smör och hett vatten i mjölblandningen. Rör sist ner äggen.
  3. Häll smeten i en smord (och ev. bröad) springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20-25 min. Kolla med provsticka att chokladkakan är klar. Pudra ev. florsocker över kakan innan servering.

Ett topprecept på saftig chokladkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

chokladkaka mjuk

Blir ni sugna på att testa att baka Fannys chokladkaka så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör både mig och Fanny jätteglada! KRAM

mjuk chokladkakans
mjuk chokladkaka
2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00