ANNONS

Kardemummarutor

/
kardemumma kaka

Det blev en till kaka bakad under tiden i karantän (pga. covid-19) Även denna gången så var det Fanny som bakade. Godaste godaste kardemummarutorna 😛 Mums alltså!

Jag älskar kakor med kardemumma och denna mjuka kardemummakakan är en favorit. Ni har fått receptet innan och här kommer det igen:

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

kardemummakaka

KARDEMUMMARUTOR (ca 30 st)

Mer med kardemumma: snittar och muffins och drömmar

Recept

  • 300 g smör
  • 3 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 12 dl vetemjöl
  • 4,5 tsk bakpulver
  • 4,5 dl mjölk

Topping : Florsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Mortla kardemumma grovt. Rör ner i äggsmeten.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
  4. Bred ut smeten i en djup pappersklädd (och ev. smord) ugnsplåt 30×40 cm.
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min (kolla med provsticka att kardemummakakan är genomgräddad) Låt svalna. Skär i valfria rutor. Pudra över florsocker innan servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

kardemummakakans

Tryck gärna på ♥ nedan om ni gillar detta receptet. Kram från Fanny och mig!

kardemumma kakans
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00