Kardemummarutor

Det blev en till kaka bakad under tiden i karantän (pga. covid-19) Även denna gången så var det Fanny som bakade. Godaste godaste kardemummarutorna 😛 Mums alltså!
Jag älskar kakor med kardemumma och denna mjuka kardemummakakan är en favorit. Ni har fått receptet innan och här kommer det igen:
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

KARDEMUMMARUTOR (ca 30 st)
Mer med kardemumma: snittar och muffins och drömmar
Recept
- 300 g smör
- 3 ägg
- 4,5 dl strösocker
- 1 msk kardemummakärnor
- 12 dl vetemjöl
- 4,5 tsk bakpulver
- 4,5 dl mjölk
Topping : Florsocker
Gör så här
- Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Mortla kardemumma grovt. Rör ner i äggsmeten.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
- Bred ut smeten i en djup pappersklädd (och ev. smord) ugnsplåt 30×40 cm.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min (kolla med provsticka att kardemummakakan är genomgräddad) Låt svalna. Skär i valfria rutor. Pudra över florsocker innan servering.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Tryck gärna på ♥ nedan om ni gillar detta receptet. Kram från Fanny och mig!

0