ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sockerkaka med glasyr

/

Hej vänner ♥ Finns det någon godare kaka än en sockerkaka toppad med glasyr? Det är ju godaste gott (!!!) Denna sockerkakan är en av de allra godaste glasyrkakorna tycker jag, en klassisk silviakaka 😛

Snabbt och lätt går det att baka silviakaka i en springform. Det blir ca 12 bitar när ni bakar den i en rund form. Några kakor till fikat och några kakor att frysa in… mums!

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Glasyren är den godaste av dem alla och sockerkakan går snabbt och enkelt att baka utan smör. Här kommer receptet :

SOCKERKAKA MED GLASYR (ca 12 bitar)

Baka även Fannys chokladkaka och lingonrutor

Sockerkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Glasyr : 75 g smör, 1 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker och 1 äggula

Topping : Kokos

Gör så här

  1. Sockerkaka : Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner vatten. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt svalna.
  3. Glasyr : Smält smöret. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Rör sedan ner äggulan. Låt svalna lite.
  4. Bred ut glasyr på sockerkakan. Strö på kokos. Låt glasyren stelna. Skär i bitar.

Silviakaka är den godaste glasyrkakan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Blir ni sugna på att baka en sockerkaka med glasyr (silviakaka) så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00