Godaste hallonkakan
Är ni sugna på att baka den absolut godaste hallonkakan så är detta mitt tips ♥ Jag Ä L S K A R denna hallonkakan som jag toppar med ett smuligt täcke smaksatt med kardemumma. Mmmm…
10 av 10 poäng hälsar Ludwig att denna kakan får av honom. Och jag håller verkligen med honom, detta är ett riktigt topprecept som jag hoppas att ni är många som vill testa.
Hallonkakan är supersmidig att baka med frysta hallon. Ni behöver alltså inte tina hallonen. Kakan är en ni-måste-testa (!!!) kaka och här kommer receptet :
GODASTE HALLONKAKAN (ca 12 st)
Gör även en halloncheesecake och hallon och blåbärspaj
Smet
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 3/4 dl mjölk
Fyllning : 4 dl frysta hallon
Topping : 0,5 msk hel kardemumma, 75 g smör, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Topping : Stöt kardemumma med en mortel. Tryck ihop alla ingredienserna och ställ toppingen åt sidan.
- Smet : Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken.
- Fördela ut smeten i en pappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm. Strö på frysta hallon. Smula topping överst.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 45 min. Låt svalna helt. Servera hallonkakan som en kaka att äta med handen. Eller servera kakan med tex. vaniljvisp.
Ett topprecept som får 10 poäng av 10
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor
Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM