ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Kolakakor

/

God, lättbakad och en av mina absoluta favoriter! Så skulle jag vilja beskriva kolakakor denna älskade klassiska småkakan. Håller ni med mig? Tycker ni om kolakakor? Jag Ä L S K A R kolakakor.

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Det är sirap som gör kolasnittarna så sega och goda. 2 matskedar sirap blir lagom när ni bakar en kakdeg som ger 40 kakor. Enkelt och gott! Jag brukar vispa ihop hela degen med en elvisp. Det är smidigt!

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

Mums mums… hoppas att ni blir sugna på att baka en omgång med kolakakor. Här kommer receptet :

KOLAKAKOR (ca 40 st)

Baka även chokladkakor och mormorskaka och kladdkakecookies

Recept

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Vispa med elvisp ihop smör, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och sirap i en stor bunke.
  2. Tryck ihop degsmulorna till en deg. Dela i 4 delar. Rulla ut 4 längder (så långa som plåten) Lägg längderna på två pappersklädda ugnsplåtar.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Skär de varma längderna i sneda bitar. När kakorna kallnat är de sega.

Kolakakor är en klassisk småkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Kolakakor passar jättebra att servera på en kakbuffé tillsammans med andra småkakor. Självklart går de bra att frysa.

Tycker ni om denna enkla sega kakan så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00