Saftig äppelkaka

Hej med mitt bästa recept på saftig äppelkaka. Äppelkaka är ju alltid gott och passar året om tycker jag, särskilt smaskigt är det med en rejäl klick vaniljvisp som tillbehör. Äppelkaka och vaniljvisp mmm… åh vad jag älskar det.

Denna saftiga äppelkakan som jag tipsar er om idag är min favorit! Jag toppar den med ett härligt kokostäcke. Fantastiskt gott blir det.

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Här ser ni de goda äppelbitarna som hela kakan är fylld med. Äppelkakan är mycket saftig och den är väldigt lättbakad.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

SAFTIG ÄPPELKAKA (12 st)

Baka även äppelpaj och rulltårta och äppelkladdkaka

Kaka

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 äpple
  • 0,5 msk kanel + 1 msk strösocker

Topping

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 2 dl kokos

Gör så här

  1. Kaka : Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Fördela ut smeten i en smord (och ev pappersklädd) ugnsform ca 20×30 cm.
  3. Skala och skär äpple i bitar. Blanda runt äpple med kanel och strösocker. Tryck ner äpple i smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 35 min. (gör topping när det är några minuter kvar av gräddningen)
  5. Topping : Smält ihop smör, strösocker, vetemjöl, mjölk och kokos i en kastrull. Rör.
  6. Tag ut kakan ur ugnen. Bred på topping.
  7. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° tills fin färg (10-15 min.) Låt svalna. Servera den saftiga äppelkakan med tex. vaniljvisp

Bästa receptet på saftig äppelkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

Alltså så gott! Denna äppelkakan bara måste ni testa att baka…

Skär upp kakan i ca 12 bitar. Servera gärna med en klick vaniljvisp. På bilderna nedan ser ni Oscars lilla hand ♥

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta äppelreceptet. KRAM

0
135

Godaste morotskakan

Hej med mitt absolut bästa recept på morotskaka. Gillar ni morotskaka? Jag älskar morotskaka och bakar det ofta!

Det godaste på kakan är toppingen, jag använder en enkel men underbart god frosting gjord på färskost som topping. Jag vispar snabbt ihop toppingen med en elvisp.

Här ser ni den goda toppingen (eller frostingen om ni hellre vill) mmm.. så gott! Hoppas att ni blir sugen på att testa mitt recept på morotskaka ♥

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

GODASTE MOROTSKAKAN

Baka även morotsmuffins och morotssnittar och kokosdrömmar

Recept

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 4 dl morötter (finrivna)
  • 1,5 dl rapsolja

Frosting

  • 100 g färskost
  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping : Kokos

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Rör ner mjölblandningen i smeten.
  3. Rör ner riven morot och rapsolja.
  4. Fördela ut smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  5. Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 60 min.
  6. Låt kakan svalna. Vispa med elvisp ihop frostingen. Bred ut frosting på morotskakan. Toppa med kokos.

Morotskaka bakar jag ofta

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Finriven morot gör morotskakan saftig och god.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
99

Brödlimpa

Brödlimpa är lättbakat! Ni som har testat, håller ni med? Att baka bröd som en brödlimpa är både enkelt och det blir så gott (!!!)

Detta är ett av mina bästa recept på just brödlimpor och det receptet vill jag lyfta fram lite extra här på bloggen idag. Receptet ger 2 stycken runda bröd.

Brödlimpan får en härligt hårdseg och mycket god yta. Med en vass brödkniv går det enkelt att skiva upp brödet när det har svalnat. Lycka till!

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

BRÖDLIMPA (2 st)

Baka även grahamsbullar och kex och tunnbröd

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 12 dl rågsikt

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen, salt, socker och rågsikt.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord. Forma till 2 runda brödlimpor.
  4. Låt limporna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Värm ugnen till 250° Sätt in brödet långt ner i ugnen.
  6. Sänk värmen till 200° Grädda i 35-40 min. Låt brödet svalna på ett galler utan bakduk.

Brödet får en härligt hårdseg yta

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

Tycker ni om detta brödreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

1
97