Kladdkaka

En perfekt kladdig kladdkaka toppad med grädde och daim. Det är enkelt att baka och blir ju så galet gott (!!!) Jag brukar blanda banan i grädden när jag serverar grädden överst på kladdkakan som ni ser på bilden. Jag kallar det för banangrädde.
Choklad, grädde, banan och daim det är ett säkert kort när ni vill bjuda på något gott (och smidigt) Det bjuder jag ofta på.

För att få kladdkakan alldeles perfekt kladdig så gräddar jag kladdkakan på låg temperatur och låter den sedan bli helt kylskåpskall. Det är den allra godaste kladdkakan tycker jag, krämigt kladdig och mmm… jösses så god!
Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

KLADDKAKA MED GRÄDDE OCH DAIM
Baka även daimkakor och bananpaj och daimtårta
Recept
- 125 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 5 msk kakao
Topping : 3 dl vispgrädde, 2 st bananer och 1 st dubbeldaim
Gör så här
- Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner smält smör.
- Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min.
- Låt kladdkakan bli kylskåpskall (baka den gärna dagen innan servering) Vispa grädde och rör ner skivad banan. Bred ut banangrädde över kladdkakan. Toppa med hackad daim.
Den alldeles perfekta kladdkakan
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor


Tycker ni att denna kladdkakan ser god ut så blir jag jätteglad om ni trycker på ♥ nedan. KRAM

