ANNONS

Lemon curd

/
lemon curd

Lemon curd är något av det godaste jag vet! Syrligt och sött och dundergott, ja jösses så smaskigt alltså. Lemon curd är perfekt till tårtfyllning, ni kan använda den både som fyllning i en tårta och som topping uppe på en tårta.

Tårtan som jag kallar för världens godaste tårta toppar jag med smörkräm, den tårtan går jättebra att toppa med lemon curd istället för smörkräm om så önskas. Då får ni en syrlig smak på tårtan.

lemon curd citron
lemon curd receptet

Det går självklart att använda lemon curd till annat än tårta och bakelser. När jag hittar fina citroner i matbutiken brukar jag köpa hem några och göra en lemon curd som vi använder till rostat bröd och ibland till scones. Det är så gott!

Blir det något över så äter vi lemon curd till glass mmm… Det är så smaskigt. Mitt recept är enkelt med få ingredienser och här kommer det ♥

lemon curd recept

LEMON CURD

Baka även citronkaka och citronpaj och citronkladdkaka

Recept

  • 3 citroner
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 150 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Tvätta och finriv det yttersta skalet av citronerna. Pressa ut citronsaften.
  2. Hetta upp citronskal, citronsaft, strösocker och ägg. Låt sjuda tills det tjocknar. Rör hela tiden. Det tar 5-10 min.
  3. Sila ner den varma blandningen i en bunke. Då avlägsnas rester av ägg och citronskal. Pressa med en slev på resterna i silen så all vätska kommer ner i bunken. Rör ner smör delat i små bitar. Rör tills lemon curd är slät. Låt kallna i kylen.
  4. Använd lemon curd som pålägg på scones eller rostat bröd, som fyllning i tårtor och bakelser. Lemon curd är även gott till glass.

Bästa receptet på lemon curd

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

lemon curd svenska
curd lemon citron

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

curd lemon

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

lemon citron curd
lemon curds
lemon curd recepten
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00