Inlägget innehåller annonslänkar
Drottningpaj
I helgen har vi haft kalas och då bjöd vi på en stor drottningpaj till fikat mmm… Drottningpaj innehåller blåbär och hallon och det är en av de godaste kombinationer jag vet! Det är så galet gott med en ljummen bärpaj serverad med vaniljvisp. Mycket vaniljvisp hihih
Det var Melwin som fyllde 14 år igår. Bilder från förra årets kalasfika hittar ni här. Här kommer receptet på drottningpajen :
DROTTNINGPAJ (ca 12 port)
Gör även hallonkaka och blåbärskaka och jordgubbspaj
Fyllning
- ca 1 kg hallon och blåbär (tex. frysta)
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl potatismjöl
Smuldeg
- 300 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 6 dl vetemjöl
- 3 msk vaniljsocker
Gör så här
- Fyllning : Blanda runt frysta hallon och blåbär med strösocker och potatismjöl i en stor ugnsform ca 20×30 cm.
- Smuldeg : Arbeta ihop smuldegen med händerna eller med elvisp. Klicka ut degen över bären.
- Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (25-35 min) Servera drottningpajen med vaniljvisp eller vaniljglass.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber
Tycker ni om detta receptet på paj med hallon och blåbär så blir vi jätteglada om ni trycker på ♥ nedan. KRAM
Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR