ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Drottningpaj

/
drottningpaj

I helgen har vi haft kalas och då bjöd vi på en stor drottningpaj till fikat mmm… Drottningpaj innehåller blåbär och hallon och det är en av de godaste kombinationer jag vet! Det är så galet gott med en ljummen bärpaj serverad med vaniljvisp. Mycket vaniljvisp hihih

drottningpaj recepts

Det var Melwin som fyllde 14 år igår. Bilder från förra årets kalasfika hittar ni här. Här kommer receptet på drottningpajen :

drottningpajs

DROTTNINGPAJ (ca 12 port)

Gör även hallonkaka och blåbärskaka och jordgubbspaj

Fyllning

  • ca 1 kg hallon och blåbär (tex. frysta)
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl potatismjöl

Smuldeg

  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Fyllning : Blanda runt frysta hallon och blåbär med strösocker och potatismjöl i en stor ugnsform ca 20×30 cm.
  2. Smuldeg : Arbeta ihop smuldegen med händerna eller med elvisp. Klicka ut degen över bären.
  3. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (25-35 min) Servera drottningpajen med vaniljvisp eller vaniljglass.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

drottning paj
paj drottning
drottningpaj recept

Tycker ni om detta receptet på paj med hallon och blåbär så blir vi jätteglada om ni trycker på ♥ nedan. KRAM

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

drottningpaj receptet
drottningpaj recepten
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00