ANNONS

Kolapajen

/
kolapaj receptens

Gokväll med den godaste kolapajen 😛 Har ni testat att baka kolapaj någon gång? Det är så gott (!!!) En festlig och god kola i ett pajskal serverad med vispad grädde (eller glass) och hallon mmm… jösses så gott alltså! Ni M Å S T E testa ♥ Jag älskar verkligen kolapaj.

kolapaj recepten

Hallon passar bra till kolapajen, det är även gott med andra bär som tillbehör, använd era favoritbär.

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

kolapajs (2)

KOLAPAJEN

Gör även 5-minuters kola och kolakladdkaka och kolaformar

Pajdeg

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk matolja
  • 1 äggula
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk kallt vatten

Kola

  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen med tex. en elvisp. Tryck ut degen i en springform Ø ca 24 cm. Nagga.
  2. Grädda mitt i ugnen 250° i 10 min. Låt svalna.
  3. Kola: Koka ihop allt utom smör. Sänk värmen.
  4. Småkoka på medelvärme tills kolan klarar kulprovet. Det tar ca 15-20 min. Rör ofta. Kulprov – LÄS HÄR
  5. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör. Häll kolan i pajskalet och låt svalna.
  6. Ställ in pajen i kylen tills kolan stelna. Ca 3 timmar. Servera kolapajen pudrad med florsocker.

Jösses så god kolapaj alltså!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

paj med kola
kola i paj

Här ser ni den härliga kolan. När kolan klarar kulprovet är den färdigkokt. Kulprov – LÄS HÄR

kolapaj recept
kolapajer

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet på kolapaj. KRAM

kola pajs
kola paj
kolapaj receptet
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00