Inlägget innehåller annonslänkar

Kladdkaka med citron

Glad Påsk vänner 🐣 Jag önskar er alla en fin fortsättning på påsken ♥ och så vill tipsa er om något gott till påskfikat. Citron passar bra till påsk tycker jag, en perfekt kladdig kladdkaka med citron mmm.. det är en favorit hemma hos oss. Både till påsk och till en enkel fika ute i trädgården.

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Ibland är det jag som bakar citronkladdkakan och ibland är det någon av barnen som fixar en citronkladdkaka till fikat. Det är verkligen enkelt! Kladdkakan innehåller ingredienser som ofta finns hemma och den kräver liten arbetsinsats.

Här finns fler kladdkaksrecept – 30 recept på kladdkaka

KLADDKAKA MED CITRON

Gör även citronpaj och citronkaka och citronglass

Recept

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 citron (ca 4 msk citronsaft)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Recept

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ner pressad citron (ca 4 msk) Finriv även det yttersta skalet på citronen och rör ner det om så önskas (valfritt)
  3. Rör sist ner vetemjöl, vaniljsocker och smält smör. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 150° i 30-35 min. Tills önskad konsistens. Servera citronkladdkakan med tex. vispad grädde och hallon.

Citronkladdkaka som kräver liten arbetsinsats

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

1 st citron innehåller ca 4 msk citronsaft. Önskar ni mer citronsmak på citronkladdkakan så kan ni även röra ner finrivet citronskal i smeten.

Smaskigt smaskigt! Efter några timmar i kylen är den gräddade citronkladdkakan perfekt kladdig. Det går bra att baka den dagen innan servering om så önskas. Förvara den i kylskåp.

En kylskåpskall citronkladdkaka går enkelt att skära upp i portionsbitar. Pudra gärna florsocker över kladdkakan innan servering.

Tycker ni om detta receptet på kladdkaka med citron så tryck gärna på ♥ nedan. Stor påskkram från mig!

2
104

Kolapajen

Gokväll med den godaste kolapajen 😛 Har ni testat att baka kolapaj någon gång? Det är så gott (!!!) En festlig och god kola i ett pajskal serverad med vispad grädde (eller glass) och hallon mmm… jösses så gott alltså! Ni M Å S T E testa ♥ Jag älskar verkligen kolapaj.

Hallon passar bra till kolapajen, det är även gott med andra bär som tillbehör, använd era favoritbär.

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

KOLAPAJEN

Gör även 5-minuters kola och kolakladdkaka och kolaformar

Pajdeg

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk matolja
  • 1 äggula
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk kallt vatten

Kola

  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen med tex. en elvisp. Tryck ut degen i en springform Ø ca 24 cm. Nagga.
  2. Grädda mitt i ugnen 250° i 10 min. Låt svalna.
  3. Kola: Koka ihop allt utom smör. Sänk värmen.
  4. Småkoka på medelvärme tills kolan klarar kulprovet. Det tar ca 15-20 min. Rör ofta. Kulprov – LÄS HÄR
  5. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör. Häll kolan i pajskalet och låt svalna.
  6. Ställ in pajen i kylen tills kolan stelna. Ca 3 timmar. Servera kolapajen pudrad med florsocker.

Jösses så god kolapaj alltså!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Här ser ni den härliga kolan. När kolan klarar kulprovet är den färdigkokt. Kulprov – LÄS HÄR

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet på kolapaj. KRAM

0
99

Kassler i ugn med ost

Hej vänner med ett av mina topprecept med kassler 😛 Kassler är ju så gott och det är verkligen smidigt att laga den i ugn tycker jag. Gärna i en god sås.

I kasslergratängen använder jag en smakrik ost för att få en extra god smak. Jag tycker om mat med mycket smak och då är en lagrad ost ett bra knep att använda. Västerbottensost är en av de ostar som jag brukar använda.

Med en smakrik ost i såsen så behövs det inte så mycket övriga kryddor. Creme fraiche och grädde gör såsen krämig och god. Välj fetthalt efter eget tycke. Jag älskar denna kasslergratängen, hoppas att ni också kommer göra det ♥

KASSLER I UGN MED OST (4-5 port)

Mer med kassler : Bombay och Panerad och Inbakad

Recept

  • 500 g kassler
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 150 g riven västerbottensost
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skiva kassler och lägg skivorna i en ugnsform.
  2. Rör ihop creme fraiche, grädde, persilja och västerbottensost. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kasslern.
  3. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera kasslergratängen med tex. ris och sallad

kassler med en smakrik ost är gott!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Såsen går snabbt och enkelt att röra ihop. Salta efter tycke men tänk på att både kassler och ost innehåller salt.

När osten har fått fin färg så är kasslergratängen klar.

Smakrikt, krämigt och gott! Gratängen passar både som vardagsmat och som en festlig bjudrätt.

Tycker ni om detta receptet med kassler så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
116