Inlägget innehåller annonslänkar

Hallonkaka i långpanna

Hej vänner ♥ Ny supergod kaka. Idag har jag utgått från mina goda lingonrutor och tagit fram en ny kaka som blev J Ö S S E S så god (!!!) Jag bytte lingonsylt mot hallonsylt och smaksatte botten med nymortlad kardemumma. Hallon och kardemumma passar så bra ihop och så även i denna goda hallonkakan. Perfekt smakkombo!

Jag har gräddat min hallonkaka i en liten långpanna med måtten 20×30 cm. Den är precis lagom till 24 stycken hallonrutor. Kakan går bra att frysa och tinar snabbt.

Precis som lingonrutorna är hallonkakan väldigt lättbakad. Det tar 4-5 minuter att baka den resten sköter ugnen. Detta är ett topprecept på en toppenkaka 😛 Varsågoda!

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

HALLONKAKA I LÅNGPANNA (ca 24 st)

Gör även halloncheesecake och blåbärskaka och rabarberkaka

Botten

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl hallonsylt

Havresmul

  • 50 g smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Botten : Elvispa ihop rumsvamt smör, strösocker och mortlad kardemumma. Vispa sakta ner ägget.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Vispa sedan ihop det med smörblandningen till degsmulor.
  3. Tryck ut smulorna i botten av en smord och pappersklädd ugnsform ca 20×30 cm. Bred ut hallonsylt över degen.
  4. Havresmul : Smält smöret och drag kastrullen åt sidan. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker. Strö ut havresmul över hallonsylten.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Låt hallonkakan svalna. Skär sedan rutor.

En mycket lättbakad hallonkaka i en liten långpanna

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Med en elvisp går det enkelt att vispa ihop botten till smulor som sedan trycks ut i en liten långpanna med måtten 20×30 cm. Bred ut hallonsylt över botten och toppa med havresmul.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

Efter gräddning när hallonkakan svalnat går det snabbt och lätt att skära upp kakan i rutor. Botten är som en mördeg.

Jag passade på att lägga upp hallonkakan på mitt favoritfat. Ni hittar kakfatet på Cervera HÄR

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

2
75

Inlägget innehåller annonslänkar

Kladdkaka med citron

Glad Påsk vänner 🐣 Jag önskar er alla en fin fortsättning på påsken ♥ och så vill tipsa er om något gott till påskfikat. Citron passar bra till påsk tycker jag, en perfekt kladdig kladdkaka med citron mmm.. det är en favorit hemma hos oss. Både till påsk och till en enkel fika ute i trädgården.

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Ibland är det jag som bakar citronkladdkakan och ibland är det någon av barnen som fixar en citronkladdkaka till fikat. Det är verkligen enkelt! Kladdkakan innehåller ingredienser som ofta finns hemma och den kräver liten arbetsinsats.

Här finns fler kladdkaksrecept – 30 recept på kladdkaka

KLADDKAKA MED CITRON

Gör även citronpaj och citronkaka och citronglass

Recept

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 citron (ca 4 msk citronsaft)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Recept

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ner pressad citron (ca 4 msk) Finriv även det yttersta skalet på citronen och rör ner det om så önskas (valfritt)
  3. Rör sist ner vetemjöl, vaniljsocker och smält smör. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 150° i 30-35 min. Tills önskad konsistens. Servera citronkladdkakan med tex. vispad grädde och hallon.

Citronkladdkaka som kräver liten arbetsinsats

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

1 st citron innehåller ca 4 msk citronsaft. Önskar ni mer citronsmak på citronkladdkakan så kan ni även röra ner finrivet citronskal i smeten.

Smaskigt smaskigt! Efter några timmar i kylen är den gräddade citronkladdkakan perfekt kladdig. Det går bra att baka den dagen innan servering om så önskas. Förvara den i kylskåp.

En kylskåpskall citronkladdkaka går enkelt att skära upp i portionsbitar. Pudra gärna florsocker över kladdkakan innan servering.

Tycker ni om detta receptet på kladdkaka med citron så tryck gärna på ♥ nedan. Stor påskkram från mig!

2
105

Kolapajen

Gokväll med den godaste kolapajen 😛 Har ni testat att baka kolapaj någon gång? Det är så gott (!!!) En festlig och god kola i ett pajskal serverad med vispad grädde (eller glass) och hallon mmm… jösses så gott alltså! Ni M Å S T E testa ♥ Jag älskar verkligen kolapaj.

Hallon passar bra till kolapajen, det är även gott med andra bär som tillbehör, använd era favoritbär.

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

KOLAPAJEN

Gör även 5-minuters kola och kolakladdkaka och kolaformar

Pajdeg

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk matolja
  • 1 äggula
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk kallt vatten

Kola

  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen med tex. en elvisp. Tryck ut degen i en springform Ø ca 24 cm. Nagga.
  2. Grädda mitt i ugnen 250° i 10 min. Låt svalna.
  3. Kola: Koka ihop allt utom smör. Sänk värmen.
  4. Småkoka på medelvärme tills kolan klarar kulprovet. Det tar ca 15-20 min. Rör ofta. Kulprov – LÄS HÄR
  5. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör. Häll kolan i pajskalet och låt svalna.
  6. Ställ in pajen i kylen tills kolan stelna. Ca 3 timmar. Servera kolapajen pudrad med florsocker.

Jösses så god kolapaj alltså!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Här ser ni den härliga kolan. När kolan klarar kulprovet är den färdigkokt. Kulprov – LÄS HÄR

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet på kolapaj. KRAM

0
99