ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Hallonkaka i långpanna

/

Hej vänner ♥ Ny supergod kaka. Idag har jag utgått från mina goda lingonrutor och tagit fram en ny kaka som blev J Ö S S E S så god (!!!) Jag bytte lingonsylt mot hallonsylt och smaksatte botten med nymortlad kardemumma. Hallon och kardemumma passar så bra ihop och så även i denna goda hallonkakan. Perfekt smakkombo!

Jag har gräddat min hallonkaka i en liten långpanna med måtten 20×30 cm. Den är precis lagom till 24 stycken hallonrutor. Kakan går bra att frysa och tinar snabbt.

Precis som lingonrutorna är hallonkakan väldigt lättbakad. Det tar 4-5 minuter att baka den resten sköter ugnen. Detta är ett topprecept på en toppenkaka 😛 Varsågoda!

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

HALLONKAKA I LÅNGPANNA (ca 24 st)

Gör även halloncheesecake och blåbärskaka och rabarberkaka

Botten

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl hallonsylt

Havresmul

  • 50 g smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Botten : Elvispa ihop rumsvamt smör, strösocker och mortlad kardemumma. Vispa sakta ner ägget.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Vispa sedan ihop det med smörblandningen till degsmulor.
  3. Tryck ut smulorna i botten av en smord och pappersklädd ugnsform ca 20×30 cm. Bred ut hallonsylt över degen.
  4. Havresmul : Smält smöret och drag kastrullen åt sidan. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker. Strö ut havresmul över hallonsylten.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Låt hallonkakan svalna. Skär sedan rutor.

En mycket lättbakad hallonkaka i en liten långpanna

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Med en elvisp går det enkelt att vispa ihop botten till smulor som sedan trycks ut i en liten långpanna med måtten 20×30 cm. Bred ut hallonsylt över botten och toppa med havresmul.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

Efter gräddning när hallonkakan svalnat går det snabbt och lätt att skära upp kakan i rutor. Botten är som en mördeg.

Jag passade på att lägga upp hallonkakan på mitt favoritfat. Ni hittar kakfatet på Cervera HÄR

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00