ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Hallonkaka som hallongrotta

/

Tjoho hej kompisar med ett topprecept på en stor hallongrottspaj … En lättbakad hallonkaka som ni enkelt bakar ut till en jättestor hallongrotta så H I M L A god (!!!)

När jag bakade hallonkakan tidigare i veckan så kom jag att tänka på denna goda söta pajen som också innehåller hallonsylt (precis som hallonkakan) Hallonpajen bara måste ju också få finnas med här i receptarkivet. Den är så lättbakad och så galet god!

Hallonkakan som jag bakar ut som en stor hallongrottspaj är ett självklart recept i bloggens toppkategori EDITHS BÄSTA. Ni bara måste testa att baka den. Det skulle göra mig så glad ♥

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

HALLONKAKA SOM HALLONGROTTA

Gör även halloncheesecake och blåbärskaka och drottningpaj

Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan ner ägget.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner blandningen i degen.
  3. Tryck med mjölad hand ut degen i botten på en springform eller en pajform Ø ca 24 cm.
  4. Fördela ut sylt i mitten av kakan. Lämna kanten utan sylt (se bild nedan)
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt hallonkakan svalna. Servera med vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass.

Hallonkaka som blir en stor hallongrotta

Hitta utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Mums mums så gott! Hallongrottspaj kräver ca 3 minuter arbetsinsats resten sköter ugnen. Jag Ä L S K A R enkla recept och detta är verkligen ett enkelt recept 😀

Lämna kanten fri från hallonsylt. Ni behöver inte göra en fördjupning där sylten ska ligga men är sylten mycket lös så kan ni trycka till lite i degen med ett finger. Gör en cirkel en bit ifrån kanten så sylten hålls på plats.

Är hallonsylten mer fast så kan ni lägga sylten direkt på degen utan att göra en fördjupning. Så brukar jag göra.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00