Inlägget innehåller annonslänkar
Tildes chokladkakor
Tilde har bakat kakor ♥ Herrejösses så goda chokladkakor fyllda med bitar av mjölkchoklad mmm… så goda alltså! Är ni sugna på att baka chokladkakor så testa detta receptet. Det är ett topprecept!
Chokladkakan som Tilde använde innehöll 145 g mjölkchoklad. Ni behöver inte använda exakt den mängden choklad men ungefär. Hacka mjölkchokladen grovt så det blir små chokladiga överraskningar i kakorna.
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
TILDES CHOKLADKAKOR (20 st)
Baka även smartieskakor och hallonkaka och daimkakor
Recept
- 75 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 3/4 dl sirap
- 145 g mjölkchoklad (ca)
Gör så här
- Smält smöret.
- Blanda ihop vetemjöl, strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner smör och sirap i mjölblandingen. Arbeta in grovt hackad mjölkchoklad.
- Rulla ut bollar Ø ca 3 cm.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 9 min. Låt kakorna svalna.
Herrejösses så goda chokladkakor
Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor
Gör kakdegen först och arbeta sedan in grovt hackad mjölkchoklad i degen. Grädda små bollar och låt de gräddade kakorna svalna på plåten. Enkelt!
Tycker ni om Tildes recept på chokladkakor, tryck då gärna på ♥ nedan. KRAM
Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR