Inlägget innehåller annonslänkar
Bakad potatis med räkröra
Hej kompisar ♥ Hoppas att allt är bra med er. Här har vi börjat fira in helgen nu med V Ä R L D E N S godaste räkröra som vi har använt som fyllning i bakad potatis. Herrejösses så gott det är med bakad potatis med en riktigt god fyllning. Räkfyllning är en av mina favoriter 😛 Bakad potatis med godaste räkfyllningen mmm…
Goda grönsaker och en god räkröra. Och en citronklyfta att pressa över hela härligheten. Det är gott! Om man vill kan man lägga i en klick smör i bakpotatisen innan man fyller potatisen med räkröra, det är frivilligt och en smaksak hur man vill göra. Även salta lite inne i potatisen kan man göra om så önskas.
BAKAD POTATIS MED RÄKRÖRA (3-4 st)
Gör även tonfiskröra och kycklingröra och grillsås (röra)
Bakad potatis
- 3-4 st bakpotatisar
Räkröra
- ½ rödlök
- 1 burk handskalade räkor i lag (avrunnen vikt ca 280 g)
- 2 dl creme fraiche 34%
- 200 g färskost
- 0,5 dl hackad dill
- 1 tsk citronpeppar
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Bakad potatis : Nagga potatisen runt om med tex. en gaffel. Lägg potatisen på ett galler långt ner i ugnen.
- Tillaga i 225° i ca 60 min (tills potatisen är mjuk)
- Räkröra : Skala och hacka rödlök. Låt räkorna rinna av.
- Blanda ihop creme fraiche, färskost, dill, citronpeppar, rödlök och räkor. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ in räkröran i kylen tills potatisen är klar.
- Låt den varma potatisen svalna lite. Skär sedan ett kryss i potatisen och tryck ihop kanterna så potatisen öppnar sig. Fyll med räkröra och grönsaker.
Bakad potatis med godaste fyllningen
Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjuroch en Lista med soppor, potatis & grönsaker
Bilden visar en dubbel sats av räkröran
Fyll potatisen med räkröra. Får ni räkröra över så kan den användas som pålägg på några goda mackor eller som fyllning i en baguette.
Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM
Den fina tallriken hittar ni på Cervera HÄR