ANNONS

Rabarberkaka med kardemumma

/
rabarberkaka med kardemumma

Alltså rabarber det är väl ändå något av det godaste som finns. Jag älskar rabarber och bakar både rabarberkaka och rabarberpaj så fort det finns rabarber att skörda i kökslandet.

Rabarber passar bra ihop med kardemumma. Rabarberpaj med kardemumma är så gott (!!!) och denna rabarberkakan som jag vill tipsa er om idag är också galet god!

recept rabarberkaka-kardemumma

Det som lyfter hela rabarberkakan (förutom kardemumma) är penslat smör och socker som kakan toppas med efter gräddning. Jösses så gott, detta bara måste ni testa ♥

Fler rabarberrecept – 12 RECEPT MED RABARBER

rabarberkaka kardemumma

RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA (ca 15 st)

Mer med kardemumma : hallonrutor och drömmar och muffins

Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 msk kardemummakärnor (mortlas)
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 stjälkar rabarber

Topping : ca 10 g smör och strösocker

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mortlad kardemumma. Rör sist ner vispgrädde.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad ugnsform ca 30×20 cm. Skär rabarber i bitar (skala ev. först) Tryck ner rabarber i smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i 25-30 min.
  5. Smält smör. Pensla smör över rabarberkakan. Strö på strösocker. Servera rabarberkakan som en mjuk kaka att äta med handen eller servera den ljummen med vaniljvisp.

En fantastisk rabarberkaka med kardemumma

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med bär och rabarber

rabarberkakan kardemumma
rabarber kaka kardemumma
rabarberkakans kardemumma

Nomnom smör och socker höjer denna kardemummakakan med rabarbar. Det blir så gott (!!!)

kardemumma rabarberkaka
rabarberkaka kardemummans

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

rabarberkakan med kardemumma
kardemumma med rabarberkaka
2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00