Rabarberkaka med kardemumma
Alltså rabarber det är väl ändå något av det godaste som finns. Jag älskar rabarber och bakar både rabarberkaka och rabarberpaj så fort det finns rabarber att skörda i kökslandet.
Rabarber passar bra ihop med kardemumma. Rabarberpaj med kardemumma är så gott (!!!) och denna rabarberkakan som jag vill tipsa er om idag är också galet god!
Det som lyfter hela rabarberkakan (förutom kardemumma) är penslat smör och socker som kakan toppas med efter gräddning. Jösses så gott, detta bara måste ni testa ♥
Fler rabarberrecept – 12 RECEPT MED RABARBER
RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA (ca 15 st)
Mer med kardemumma : hallonrutor och drömmar och muffins
Recept
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 msk kardemummakärnor (mortlas)
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 stjälkar rabarber
Topping : ca 10 g smör och strösocker
Gör så här
- Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mortlad kardemumma. Rör sist ner vispgrädde.
- Bred ut smeten i en smord och bröad ugnsform ca 30×20 cm. Skär rabarber i bitar (skala ev. först) Tryck ner rabarber i smeten.
- Grädda mitt i ugnen 200° i 25-30 min.
- Smält smör. Pensla smör över rabarberkakan. Strö på strösocker. Servera rabarberkakan som en mjuk kaka att äta med handen eller servera den ljummen med vaniljvisp.
En fantastisk rabarberkaka med kardemumma
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med bär och rabarber
Nomnom smör och socker höjer denna kardemummakakan med rabarbar. Det blir så gott (!!!)
Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM