Inlägget innehåller annonslänkar
Choklad och bananpaj
Hej kompisar ♥ Idag har vi haft det extra festligt här hemma. Torsdagsmys! Ludwig, Oscar och jag blev sugna på bananpaj så det bakade vi idag. Bananpaj med choklad och daim alltså jösses så gott (!!!)
Vi använde mjölkchoklad i bananpajen men det går lika bra att använda choklad med nötter om ni är sugna på det. Choklad och daim har vi som fyllning tillsammans med skivad banan och det blir så smaskigt!
Pajen är väldigt lätt att baka. Smält smöret och vispa ihop alla ingredienserna till pajdegen (eller rör om ni hellre vill) Tryck ut degen i en pajform och fyll pajskalet med banan, choklad och daim. MUMS!!! Chokladsåsen som ni ser på bilderna hittar ni HÄR
Den blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR
CHOKLAD OCH BANANPAJ
Baka även key lime pie och jordgubbspaj och hallonpaj
Recept
- 150 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 2 bananer
- 200 g mjölkchoklad
- 2 st dubbeldaim
Gör så här
- Smält smör. Elvispa ihop smör, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och ägg.
- Tryck ut degen i botten och på kanterna i en pajform Ø ca 25 cm.
- Skiva banan. Fördela ut skivad banan i pajskalet. Toppa med hackad mjölkchoklad och daim.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Servera bananpajen nygräddad med vaniljglass.
Jösses så god bananpaj med choklad
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor
G A L E T gott!! Ni måste testa, bananpaj är supergott och superenkelt! En stor favorit hemma hos oss.
Banan, choklad och daim. Smaskigt!
Elvispen hittar ni på Cervera HÄR
Ludwig och Oscar bakade pajen (nästan) helt själva. Pajdegen blir och ska vara väldigt smörig som ni ser på bilden.
Tycker ni om detta enkla receptet så blir vi jätteglada om ni trycker på ♥ nedan. KRAM