Frukostbullarna

Hej med ett av mina absolut bästa recept ♥ Letar ni efter de allra godaste frukostbullarna som är nyttiga så är detta mitt tips. Mina frukostbullar är både enkla att baka och de mättar så bra, de är fulla med grahamsmjöl. Mmmm… detta brödet är en bra start på dagen. Jag älskar det!

Frukostbullarna går jättebra att frysa. Såklart kan ni äta brödbullarna till annat än frukost. Som tillbehör till maten eller som kvällsmacka.

Brödet klickas ut på plåten och får genom hög temperatur under gräddningen en knaprig skorpa. Så GALET GOTT (!!!) Detta är ett bröd som är väldigt lätt att lyckas med.

FRUKOSTBULLARNA (18 st)
Baka även tekakor och grötbröd och russinrutor
Recept
- 6 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 50 g jäst
- 1 msk strösocker
- 2 tsk salt
- 7 dl grahamsmjöl
- ca 7 dl vetemjöl
Gör så här
- Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen och rör ner strösocker och salt.
- Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl. Degen ska vara lite kladdig.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.
- Tag med mjölad hand upp en bit deg ur bunken. Lägg degbiten på en ugnsplåt. Upprepa detta tills degen är slut (ca 18 bröd)
- Låt bröden jäsa under bakduk i 40 min.
- Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.
Frukostbullar som mättar bra
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Frukostbullar i stora lass. När brödet har kallnat fryser jag in det i fryspåsar.


Så gott! Detta brödet mättar lika bra som gröt.



Ät frukostbullarna med erat favoritpålägg. Denna gången åt vi ost och skivat äpple på bullarna.



Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM



