ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Fredriks citronmarängkaka

/
citronmarängkaka

Hej vänner ♥ Här blev det gofika i helgen kan jag lova! Fredrik bakade sin supergoda citronmarängkaka mmm… Saftigaste och godaste citronkakan med maräng. Jösses så god alltså! Fredrik bakade och Oscar och jag fotade 😀

Kanske gillar du även detta: 15 RECEPT MED CITRUS

marängtäcke
marängtäcke citron

Fredrik brukar baka citronkakan i en ganska liten ugnsform som har måtten 30×20 cm. Bild här. Då blir det stora rejäla bitar av kakan, kakorna blir höga och mycket fina. Det går att använda en något större form om så önskas tex. 35×25 cm då blir citronrutorna lite lägre och ni får ut fler kakor på receptet.

Anpassa gräddningstiden efter formen ni använder. Tunna kakor kräver kortare gräddningstid. När provstickan är torr är kakan färdiggräddad. Om marängen får mycket färg så kan ni täcka över kakan med ett bakplåtspapper i slutet av gräddningen.

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

citronmarängkakan

CITRONMARÄNGKAKA (ca 15 st)

Baka även en hallonkaka och blåbärskaka och chokladkaka

Citronkaka

  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 äggulor (spara äggvitan till marängen)
  • 3 ägg (hela)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 citroner

Maräng : 3 äggvitor + 1,5 dl strösocker

Recept

  1. Maräng : Elvispa ihop äggvitor och strösocker till ett vitt fast skum.
  2. Citronkaka : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa ner 3 äggulor och 3 hela ägg.
  3. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i smeten.
  4. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronerna. Använd skal från 1 eller 2 citroner (mängd citronskal efter tycke) Pressa ut citronsaft ur båda citronerna. Det blir ca 3/4 dl citronsaft.
  5. Vispa ner citonskal och citronsaft i smeten. Bred ut smeten i en smord pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm.
  6. Bred ut maräng över smeten.
  7. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 40 min (träck ev. med ett bakpapper över marängen i slutet av gräddningen.
  8. Kolla med en provsticka att citronkakan är genomgräddad. Låt sedan kallna och skär i valfria stora rutor. Servera som en kaka att äta med handen eller servera kakan med tex. vispad grädde och hallon.

Fredriks supergoda citronmarängkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

citronmarängkakas

Denna gången skötte Oscar och jag fotograferingen. Vi tycker att det är roligt att både baka och fota. Recepten skriver jag alltid själv.

fredrik citronkaka

Fredrik bakade den goda citronkakan. Han ville inte vara med på bild med annat än handen… hihi

citron maräng kaka

Tycker ni om detta receptet så blir Oscar, jag och Fredrik så glada om ni trycker på ♥ nedan. KRAM

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

citronkaka maräng
marängtäcket citron
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00