Inlägget innehåller annonslänkar
Köttfärspiroger
Hej vänner ♥ Idag plockade jag fram ett par rullar smördeg från frysen och gjorde snabba och enkla köttfärspiroger. Köttfärspiroger är så gott tycker jag och extra smidigt är det att använda smördeg till pirogerna. Snabbt och lätt! Det gillar vi ju 😀
Ibland gör jag smördegspiroger med skinka eller med tacofärs men idag gjorde jag med ”vanlig” köttfärsfyllning. Mums så gott alltså!
Följ länken för fler köttf ärsrecept – 30 recept med köttfärs
KÖTTFÄRSPIROGER (ca 12 st)
Laga även färsgryta och färspanna och tacorulle
Recept
- 1 gul lök
- 600 g köttfärs
- 2 vitlöksklyftor
- Salt och vitpeppar
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk sambal oelek
- 2 rullar smördeg
- Riven ost
Topping : Ägg, sesamfrön eller vallmofrön och torkad oregano
Gör så här
- Hacka gul lök. Stek lök och köttfärs. Pressa ner vitlök. Salta och peppra. Rör ner tomatpuré, oregano och sambal oelek. Låt svalna.
- Skär smördeg i rutor (ca 6 st/smördeg) Fördela ut köttfärs på smördegen. Toppa med valfri mängd riven ost. Vik ihop pirogerna dubbelt eller hörn till hörn. Tryck ihop kanten med en gaffel.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på frön och oregano.
- Grädda mitt i ugnen 200° tills önskad färg (ca 15 min)Servera köttfärspirogerna med tex. vitkålssallad och enklaste gräddfilssåsen
Smördegspiroger är gott, lätt och smidigt!
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs
Nomnom så gott! Hoppas att ni blir sugna på att testa ♥
Låt köttfärsen svalna innan ni fördelar ut den på smördegen. Kastrullen på bilden hittar ni på Cervera HÄR
Skär rutor i smördegen. Lägg på köttfärs och ost. Vik ihop.
Tryck till kanten med en gaffel. Pensla med ägg. Strö på vallmofrön eller sesamfrön och oregano om så önskas.
Till pirogerna är det gott med enklaste gräddfilssåsen – RECEPT HÄR
Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ under inlägget. KRAM
Den fina tallriken på bilderna nedan hittar ni på Cervera HÄR