Inlägget innehåller annonslänkar

Tacocrepes

Hej kompisar ♥ Här kommer ännu ett tips på vad ni kan göra för god mat av tacokryddad köttfärs som ni får över efter tacobuffén. I förra inlägget tipsade jag er om tacopizza (snabblagad på pizzakit) och idag blir mitt tips att göra goda tacocrepes mmm… Det är så gott (!!!) och då kan man ju använda både tacorester och pannkaksrester.

Både tacoköttfärs och pannkakor har jag alltid i frysen (rester från tidigare middagar) så tacocrepes går väldigt snabbt att fixa. Barnen här hemma älskar crepes med köttfärs, det är en stor favorit!

TACOCREPES (beräkna ca 2 crepes/port)

Laga även tacos i smördeg och tacogratäng och tacopaj

Recept

  • Pannkaka – RECEPT HÄR
  • Tacofärs (ca 1 dl färs/pannkaka)
  • Riven ost

Gör så här

  1. Stek det antal pannkakor som önskas.
  2. Lägg på ca 1 dl tacofärs på varje pannkaka. Rulla ihop. Lägg med skarven nedåt i en ugnsform. Strö på valfri mängd ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 200° i 10-15 min. Servera med tex. sallad, tomater, gurka, majs, rödlök. Enkelpizzasallad eller Tildes tzatziki. Tortillachips och vitlökssås (välj en eller flera av tillbehören som jag föreslår)

Barnen älskar snabba och enkla tacocrepes

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor och en Lista med kött och köttfärs

Ugnsformen hittar ni på Cervera HÄR och tallriken på bilden nedan hittar ni HÄR

Kolla in mina 10 favoriter från Cervera i detta blogginlägget ♥

Passa på att använda en ostskalk till den rivna osten, ni vet den där sista biten av osten som inte går att hyvla, den går bra att riva. Perfekt att använda till gratänger och annat som ska gratineras.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
121

Inlägget innehåller annonslänkar

Tacopizza

Hej vänner ♥ Idag hann jag inte hoppa ur nattlinnet innan jag satte igång och fixa i köket hihi… Två av mina tonårstjejer skulle plötsligt iväg på jobb hela dagen och jag fick komma på någon snabb mat att laga till dem innan de skulle åka. Av tacorester och en rulle pizzakit lagade jag en tacopizza (herrejösses så gott)

Att göra tacopizza är väldigt enkelt när man använder pizzakit. Jag fryser alltid in tacofärs varje gång vi får rester över efter tacobuffén, tillslut blir det en hel del färs i frysen och då kan man ju passa på att laga något gott av den. Som pizza till exempel.

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

TACOPIZZA

Laga även tacos i smördeg och tacogratäng och tacorulle

Recept

  • 400-500 g tacokryddad köttfärs
  • 1 pizzakit (med tomatsås)
  • Tomat
  • Rödlök
  • Majs

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Tillaga tacofärs efter beskrivningen på kryddpåsen (eller använd tacorester)
  2. Rulla ut pizzakit. Bred på tomatsås. Fördela ut tacofärs, skivad tomat, skivad rödlök och majs över. Toppa med valfri mängd riven ost.
  3. Tillaga mitt i ugnen 225° i 10-15 min. Servera tacopizza med vitlökssås eller min favoritsås och gurka eller en enkel pizzasallad.

Tacorester och pizzakit blir en fantastisk tacopizza

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Pizzakit, tacofärs, tomat, rödlök, majs och riven ost. Ta mängd på samtliga ingredienser efter eget tycke.

Oscar var med mig och fixade tacopizzan. Ni ser en skymt av Oscar på bild nummer 3 också. Där syns han inte så mycket men lite hihi 😀

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör Oscar och mig så glada! KRAM

2
147

Inlägget innehåller annonslänkar

Köttfärspiroger

Hej vänner ♥ Idag plockade jag fram ett par rullar smördeg från frysen och gjorde snabba och enkla köttfärspiroger. Köttfärspiroger är så gott tycker jag och extra smidigt är det att använda smördeg till pirogerna. Snabbt och lätt! Det gillar vi ju 😀

Ibland gör jag smördegspiroger med skinka eller med tacofärs men idag gjorde jag med ”vanlig” köttfärsfyllning. Mums så gott alltså!

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

KÖTTFÄRSPIROGER (ca 12 st)

Laga även färsgryta och färspanna och tacorulle

Recept

  • 1 gul lök
  • 600 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 rullar smördeg
  • Riven ost

Topping : Ägg, sesamfrön eller vallmofrön och torkad oregano

Gör så här

  1. Hacka gul lök. Stek lök och köttfärs. Pressa ner vitlök. Salta och peppra. Rör ner tomatpuré, oregano och sambal oelek. Låt svalna.
  2. Skär smördeg i rutor (ca 6 st/smördeg) Fördela ut köttfärs på smördegen. Toppa med valfri mängd riven ost. Vik ihop pirogerna dubbelt eller hörn till hörn. Tryck ihop kanten med en gaffel.
  3. Pensla med uppvispat ägg. Strö på frön och oregano.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° tills önskad färg (ca 15 min)Servera köttfärspirogerna med tex. vitkålssallad och enklaste gräddfilssåsen

Smördegspiroger är gott, lätt och smidigt!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Nomnom så gott! Hoppas att ni blir sugna på att testa ♥

Låt köttfärsen svalna innan ni fördelar ut den på smördegen. Kastrullen på bilden hittar ni på Cervera HÄR

Skär rutor i smördegen. Lägg på köttfärs och ost. Vik ihop.

Tryck till kanten med en gaffel. Pensla med ägg. Strö på vallmofrön eller sesamfrön och oregano om så önskas.

Till pirogerna är det gott med enklaste gräddfilssåsen – RECEPT HÄR

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ under inlägget. KRAM

Den fina tallriken på bilderna nedan hittar ni på Cervera HÄR

0
145