Inlägget innehåller annonslänkar

Mangokyckling

Men alltså huuuur gott?? Jösses mangokyckling bara måste ni testa att laga ♥ Denna kycklinggrytan är godare än godaste gott och detta är ett självklart recept i bloggens toppkategori som jag kallar för EDITHS BÄSTA Där hamnar mina allra bästa recept.

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

I kycklinggrytan är det både mango chutney och bitar av mango. Man kan använda färsk mango och tärna den eller så kan man använda fryst tärnad mango. Ta mängden mango efter tycke.

Mangokyckling och ris är något av det godaste jag vet. Nästa gång ni ska laga en gryta med kyckling så måste ni testa detta. Jag lovar att denna kycklingrätten kommer att bli en favorit mmm… 10 poäng av 10 hälsar alla här hemma.

För att ge kycklinggrytan fin färg tillsätter jag paprikapulver, det är valfritt och ni bestämmer själva hur mycket och om ni vill tillsätta paprikapulver.

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

MANGOKYCKLING (5 port)

Laga även currykyckling och tacokyckling och flämtande uttern

Recept

  • 5 kycklingfiléer
  • Salt/vitpeppar
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl mango chutney
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2-3 dl tärnad mango
  • Paprikapulver (valfritt)

Gör så här

  1. Dela kyckling i bitar. Stek i olja. Salta och peppra.
  2. Tillsätt strimlad purjolök och tärnad paprika. Fräs i olja.
  3. Häll på vatten. Hetta upp. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet.
  4. Rör ner creme fraiche, grädde, mango chutney och sambal oelek. Lägg i tärnad mango. Smaka av med paprikapulver, salt och vitpeppar.
  5. Tillsätt mer mango chutney och sambal oelek om så önskas. Dryga ut såsen med extra grädde om ni vill ha mer sås. Låt småputtra en stund. Servera kycklingen med ris.

Mangokyckling är godare än godaste gott!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Smaskigt smaskigt… kyckling, mango och sambal oelek blir så gott tillsammans. Det blir smakrikt och supergott!

Mangokyckling passar även bra till matlåda.

Jag invigde min nya stekpanna med denna kycklinggrytan. Stekpannan är stor och rejäl och även den kommer från Cervera HÄR

Kolla in mina 10 andra favoriter från Cervera i detta blogginlägget ♥

För att göra ett extra festligt upplägg av riset så brukar jag fylla en liten skål med ris och sedan vända upp riset på en tallrik.

Ett enkelt sätt att göra ett fint upplägg.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
151

Marängtårta

Jag önskar er alla en fin Sveriges nationaldag idag ♥ Mitt tips till firandet är att göra en enkel marängtårta och toppa med massor av jordgubbar. Det blir så gott (!!!)

Denna gången gjorde jag en marängbotten själv men det går lika bra att köpa en färdig marängbotten om man vill göra det extra smidigt. Jag gjorde även en chokladkolasås och toppade marängbotten med, även det kan man köpa färdigt. En glassås med chokladsmak funkar fint (den blir inte lika seg som min chokladsås men god ändå)

Vill ni göra marängbotten och chokladkolasåsen efter mitt recept så kommer det här:

MARÄNGTÅRTA 

Toppas med ca 3-5 dl vispgrädde och jordgubbar

Baka även PINOCCHIOTÅRTA och VÄRLDENS GODASTE TÅRTA

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citron

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt och fast skum.
  2. Tillsätt strösocker och citronsaft. Vispa lite till.
  3. Bred ut marängsmet som en cirkeln Ø ca 24 cm (på en bakpapperskläddplåt)
  4. Grädda mitt i ugnen 150° i 1 timme. Låt svalna.

**************************************************************

Chokladkolasås

  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 10 g smör

Gör så här

  1. Koka ihop alla ingredienser utom smör i en kastrull. Rör och småkoka tills såsen tjocknar (minst 10 min)
  2. Rör sedan ner smöret. Låt svalna.
  3. Bred ut chokladkolasåsen på marängbotten. Toppa med valfri mängd vispad grädde och valfri mängd jordgubbar (eller andra bär och ev. pistagenötter) Lite vila lite innan servering.

En enkel marängtårta med jordgubbar

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Forma marängen som en tårtbotten. Efter gräddning toppas den med chokladsås, valfri mängd grädde och valfri mängd jordgubbar. Låt vila en stund innan servering.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
121

Inlägget innehåller annonslänkar

Ljus brödlimpa

Att baka bröd är lätt och att baka bröd är roligt! Håller ni med? Idag ska ni få ett enkelt recept på en limpa som jag bakar i brödform. Det är ett ljust bröd som barnen här hemma älskar ♥ och jag också! Brödet ska jäsa två gånger men det kräver mycket liten arbetsinsats. Ca 5 minuter arbetsinsats totalt uppskattar jag det till.

Nomnom… mjukost, ost och lite grönsaker. Det blir goda mackor.

Denna gången tog jag vallmofrön på brödlimpan men det går lika bra att toppa med sesamfrön om man hellre vill.

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

LJUS BRÖDLIMPA ( 1 bröd )

Baka även äppelbröd och ostbröd och potatisbröd

Recept

  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • ca 7 dl vetemjöl

Topping : Ägg och sesamfrön eller vallmofrön

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet. Arbeta in strösocker, salt och vetemjöl.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Tryck ut degen i smord eller pappersklädd brödform. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  4. Pensla brödet med uppvispat ägg. Strö på frön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Låt kallna. Skär i skivor.

En brödlimpa som kräver 5 minuter arbetsinsats

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

Jäs degen i degbunken i 30 min. Jäs därefter degen i brödformen i 30 min. Pensla brödet med ägg. Strö på frön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min.

När brödet kallnat så går det lätt att skära upp fina skivor med en vass brödkniv.

Tycker ni om detta enkla brödreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

2
104