ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Kycklinggryta

/

Hej kompisar ♥ Idag var vi sugna på curry så jag tänkte laga denna maträtten med tonfisk men så kom jag på att vi hade tärnad kyckling i frysen så det blev en kycklinggryta istället. Jag älskar tonfisk men några av barnen är tveksamma till det så kyckling passade bättre.

Kycklinggryta är ju så gott (!!!) Jag kryddar ofta med vitlök i många av mina maträtter men det hoppade jag över idag. Det skulle vara katastrof att lukta vitlök just ikväll talade en av mina tonårstjejer om för mig hihi…

Kastrullen på bilden hittar ni på Cervera HÄR

Krämigt och gott och en härlig gul färg av curry. Mmmm.. detta älskar vi, hoppas att ni också kommer göra det ♥

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

KYCKLINGGRYTA (ca 4 port)

Laga även kycklingröra och mangokyckling och vitlökskyckling

Recept

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • ½ purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk curry
  • 0,5 dl ketchup
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ buljongtärning (kyckling eller grönsak)
  • Cayennepeppar

Gör så här

Tillsätt även 2-3 pressade vitlöksklyftor om så önskas

  1. Skär kyckling i bitar. Salta och peppra. Stek i smör eller olja. Tillsätt strimlad purjolök, tärnad paprika och curry. Stek en stund.
  2. Rör ner ketchup, grädde och creme fraiche. Hetta upp och låt en halv buljongtärning smälta ner.
  3. Låt såsen småputtra en stund, späd med mjölk eller vatten om så önskas. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Servera kycklinggrytan med ris och sallad.

Kycklinggryta är ju så gott (!!!)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Såsen blir härligt gul av curry. Önskas ännu mer gul färg så kan ni tillsätta lite gurkmeja.

Med en liten skål gör ni enkelt ett fint upplägg av riset. Den blå tallriken hittar ni också på Cervera HÄR

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00