ANNONS
Integritet på Tailsweep

Potatissallad med äpple

/

Hej vänner ♥ Jag önskar er alla en fin fortsättning på midsommarhelgen. Idag har vi ätit lunch med barnens stora favorit på midsommarbordet. Potatissallad med äpple. Jag kryddar potatissalladen med gräslök och äpple så kart och det tycker barnen är så gott (!!!) Mums alltså…

En stor sats potatissallad gjord på ca 1,5 kg färskpotatis. Hur många portioner potatissallden räcker till beror på vad ni serverar den till. 6-8 portioner väljer jag att skriva i receptet.

Krämigt och gott 😛 Rör ihop potatissalladen i god tid innan servering, gärna dagen innan. Då blir den perfekt!

Vi här hemma älskar denna potatissalladen, hoppas att ni också kommer göra det.

POTATISSALLAD (6-8 port)

Gör även potatisrosor och potatisrullar och kulpotatis

Recept

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 6 dl gräddfil
  • 1 dl majonäs
  • 2-3 tsk dijonsenap (eller vanlig senap)
  • 2 tsk honung
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 syrligt äpple (tex. granny smith)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skrubba och tärna färskpotatis. Koka i rikligt saltat vatten. Häll av vattnet. Låt potatisen kallna.
  2. Rör ihop gräddfil, majonäs, senap, honung, gräslök och fint hackat äpple (äpple med eller utan skal efter tycke) Honung går att byta mot strösocker.
  3. Blanda ner den kalla potatisen. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt mer majonäs, senap eller gräslök och så önskas. Servera potatissalladen kylskåpskall med tex. grillat kött eller fågel. Kallskuret och exotiska frukter.

Potatissalladen är barnens stora favorit

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Enkelt fixat och så gott. Ni kan även göra potatissalladen på kalla ”potatisrester” som ni har kvar från tidigare middagar.

Salta och peppra tills önskad smak.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00