Inlägget innehåller annonslänkar
Vitlöksbröd
Hej här kommer vitlöksbrödet som jag berättade om igår. Tilde hade ju gjort vitlökssmör på ugnsbakad vitlök och det använde hon till att göra världens godaste vitlöksbröd mmm… alltså detta skulle jag kunna äta varje dag. Det är så gott (!!!)
Åh vad det doftar gott i köket. Vitlöksbröd som är både enkelt och alldeles ljuvligt gott. Detta är ett recept i kategorin EDITHS BÄSTA
Beskrivningen på vitlökssmöret hittar ni under bilderna nedan och i beskrivningen här – VITLÖKSSMÖR
VITLÖKSBRÖD
Gör även krutonger och smördeg till soppa
Recept
- Baguette
- Vitlökssmör (läs nedan – eller LÄS HÄR)
Gör så här
- Skär en lång baguette i sneda bitar. Baguette kan även ersättas med rostbröd.
- Fördela ut vitlökssmör på varje brödskiva.
- Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (5-10 min)
Ett vitlöksbröd man vill äta varje dag
Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd
Skär av toppen på en hel vitlök. Ringla på olivolja eller rapsolja. Salta och peppra. Linda in vitlöken i aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen 200° i 30-40 min. Låt svalna.
Pressa ut vitlöken på 100 g smör.
Mosa ihop ugnsbakad vitlök, 100 g smör och 1 dl hackad persilja. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt även lite pressad citron om så önskas.
Skiva en lång baguette i sneda skivor. Fördela ut vitlökssmör på varje brödskiva. Fatet som smöret ligger på kommer från Cervera HÄR
Tillaga vitlöksbröden på en ugnsplåt. Mitt i ugnen 200° tills fin färg (5-10 min) Ät och njut!
Tryck gärna på ♥ nedan om du tycker om detta receptet. KRAM
Den fina blå tallriken hittar ni också på Cervera HÄR