Inlägget innehåller annonslänkar

Vitlöksbröd

Hej här kommer vitlöksbrödet som jag berättade om igår. Tilde hade ju gjort vitlökssmör på ugnsbakad vitlök och det använde hon till att göra världens godaste vitlöksbröd mmm… alltså detta skulle jag kunna äta varje dag. Det är så gott (!!!)

Åh vad det doftar gott i köket. Vitlöksbröd som är både enkelt och alldeles ljuvligt gott. Detta är ett recept i kategorin EDITHS BÄSTA

Beskrivningen på vitlökssmöret hittar ni under bilderna nedan och i beskrivningen här – VITLÖKSSMÖR

VITLÖKSBRÖD

Gör även krutonger och smördeg till soppa

Recept

  • Baguette
  • Vitlökssmör (läs nedan – eller LÄS HÄR)

Gör så här

  1. Skär en lång baguette i sneda bitar. Baguette kan även ersättas med rostbröd.
  2. Fördela ut vitlökssmör på varje brödskiva.
  3. Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (5-10 min)

Ett vitlöksbröd man vill äta varje dag

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

Skär av toppen på en hel vitlök. Ringla på olivolja eller rapsolja. Salta och peppra. Linda in vitlöken i aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen 200° i 30-40 min. Låt svalna.

Pressa ut vitlöken på 100 g smör.

Mosa ihop ugnsbakad vitlök, 100 g smör och 1 dl hackad persilja. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt även lite pressad citron om så önskas.

Skiva en lång baguette i sneda skivor. Fördela ut vitlökssmör på varje brödskiva. Fatet som smöret ligger på kommer från Cervera HÄR

Tillaga vitlöksbröden på en ugnsplåt. Mitt i ugnen 200° tills fin färg (5-10 min) Ät och njut!

Tryck gärna på ♥ nedan om du tycker om detta receptet. KRAM

Den fina blå tallriken hittar ni också på Cervera HÄR

0
84

Vitlökssmör

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett tips av Tilde. Hon har så många bra idéer och recept och det är så roligt när hon vill dela med sig av sina godsaker. Idag har hon gjort ett alldeles underbart vitlökssmör gjort på ugnsbakad vitlök. Jösses så gott alltså!

Man kan använda vitlökssmöret på bröd eller grillat till exempel. Denna gången smörade Tilde en skuren baguette och gjorde vitlöksbröd av det. I ugnen. Det ska jag strax visa er också men i detta receptet ger jag er beskrivningen på själva vitlökssmöret.

Skrivet senare: Nu hittar ni vitlöksbrödet HÄR

VITLÖKSSMÖR

Mer från Tilde: tonfiskröra och kycklingröra och chokladbollssemla

Recept

  • 1 hel vitlök
  • Olivolja (eller rapsolja)
  • Salt och vitpeppar
  • 100 g smör
  • 1 knippe persilja (eller 1 dl fryst hackad persilja)

Gör så här

  1. Skär av toppen på vitlöken.
  2. Ställ vitlöken på en bit aluminiumfolie. Ringla över olivolja (eller rapsolja) Salta och peppra. Förslut folie över vitlöken.
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i 30-40 min. Låt svalna.
  4. Pressa ut vitlöksklyftorna. Mosa ihop vitlök, smör och hackad persilja. Smaka av vitlökssmöret med salt och vitpeppar (och lite pressad citron om så önskas)

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

Skär av toppen på vitlöken. Ringla över olja. Salta och peppra.

Täck med folie över vitlöken och ugnsbaka mitt i ugnen 200° i 30-40 min. Tiden varierar efter hur stor vitlöken är.

Pressa ut den ugnsbakade vitlöken. Mosa ihop alla ingredienserna. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt även lite pressad citron om så önskas.

Om ni inte ska göra vitlöksbröd av smöret så låt det stelna i kylen. Rulla in smöret i smörpapper så går det lätt av skiva upp det och använda till olika maträtter. Tex lägga på grillat kött och låta det smälta. Så gott!

Tilde ska använda vitlökssmöret till vitlöksbröd. Beskrivning kommer strax…

0
46

Inlägget innehåller annonslänkar

Citronkaka med vallmofrön

Hej vänner ♥ Vi här hemma älskar citron och bakar ofta med det. Förra gången var det ju Fredrik som bakade sin goda kaka med citron – CITRONMARÄNGKAKA (jösses så god alltså!!)

Denna gången har jag bakat en citronkaka med vallmofrön. Saftigaste kakan med vallmofrön i smeten och en frisk syrlig glasyr på toppen. Det är även citron i smeten.

Allra godast blir vallmokakan efter en tid i kylen så baka den gärna dagen innan servering. Jag brukar använda enbart florsocker och citron i glasyren, då smakar det mycket citron. Vill ni ha en mildare citronsmak så kan ni byta ut lite citron mot vatten (i glasyren)

Kanske gillar du även detta: 15 RECEPT MED CITRUS

Fantastiskt god kaka som i konsistensen påminner om banankaka. Detta måste ni testa ♥

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

CITRONKAKA MED VALLMOFRÖN

Baka även citronmarängkaka och citronrutor och citrondrömmar

Citronkaka

  • 250 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner
  • 0,5 dl vallmofrön
  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Glasyr : 4 dl florsocker + 1 citron

Gör så här

  1. Citronkaka : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronerna. Rör ner citronskal och vallmofrön i äggblandningen.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sedan ner pressad citron (ca 0,5 dl) och mjölk.
  4. Häll smeten i en noga smord avlång form. Brödform. Se bild.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 35-40 min (kolla med provsticka att kakan är genomgräddad) Låt kallna helt.
  6. Glasyr : Blanda florsocker med pressad citron tills önskad konsistens. Blir glasyren tunn så tillsätter ni mer florsocker. Räcker inte citronsaften så kan ni tillsätta lite vatten.
  7. Täck citronkakan med glasyr. Strö på finrivet citronskal. Låt glasyren stelna. Servera kakan kylskåpskall. Baka gärna dagen innan servering.

Saftigaste kakan med vallmofrön

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Efter att ha stått i kylen under natten är citronkakan alldeles perfekt! Jag brukar låta kakan vila ca 15 min i rumstemperatur efter jag tagit ut den ur kylen.

Här är smeten färdig för att hällas ut i en avlång ugnsform.

Citronkakan ska nu gräddas långt ner i ugnen 175° tills den är genomgräddad. Det tar ca 35-40 min.

Kakan är gräddad och klar. Nu ska den kallna i formen innan den toppas med glasyr.

Glasyren är lätt att göra med florsocker och pressad citron. Det går bra att ersätta en del av citronen med vatten om ni önskar en mildare citronsmak på glasyren.

Så härligt och friskt med citronglasyr på toppen av kakan.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

1
71