ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vitlökssmör

/

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett tips av Tilde. Hon har så många bra idéer och recept och det är så roligt när hon vill dela med sig av sina godsaker. Idag har hon gjort ett alldeles underbart vitlökssmör gjort på ugnsbakad vitlök. Jösses så gott alltså!

Man kan använda vitlökssmöret på bröd eller grillat till exempel. Denna gången smörade Tilde en skuren baguette och gjorde vitlöksbröd av det. I ugnen. Det ska jag strax visa er också men i detta receptet ger jag er beskrivningen på själva vitlökssmöret.

Skrivet senare: Nu hittar ni vitlöksbrödet HÄR

VITLÖKSSMÖR

Mer från Tilde: tonfiskröra och kycklingröra och chokladbollssemla

Recept

  • 1 hel vitlök
  • Olivolja (eller rapsolja)
  • Salt och vitpeppar
  • 100 g smör
  • 1 knippe persilja (eller 1 dl fryst hackad persilja)

Gör så här

  1. Skär av toppen på vitlöken.
  2. Ställ vitlöken på en bit aluminiumfolie. Ringla över olivolja (eller rapsolja) Salta och peppra. Förslut folie över vitlöken.
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i 30-40 min. Låt svalna.
  4. Pressa ut vitlöksklyftorna. Mosa ihop vitlök, smör och hackad persilja. Smaka av vitlökssmöret med salt och vitpeppar (och lite pressad citron om så önskas)

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

Skär av toppen på vitlöken. Ringla över olja. Salta och peppra.

Täck med folie över vitlöken och ugnsbaka mitt i ugnen 200° i 30-40 min. Tiden varierar efter hur stor vitlöken är.

Pressa ut den ugnsbakade vitlöken. Mosa ihop alla ingredienserna. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt även lite pressad citron om så önskas.

Om ni inte ska göra vitlöksbröd av smöret så låt det stelna i kylen. Rulla in smöret i smörpapper så går det lätt av skiva upp det och använda till olika maträtter. Tex lägga på grillat kött och låta det smälta. Så gott!

Tilde ska använda vitlökssmöret till vitlöksbröd. Beskrivning kommer strax…

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00