ANNONS
Integritet på Tailsweep

Persikor med vanilj

/

PERSIKOR MED VANILJ

Gör även daimglass och rabarberkompott och hallonkräm

Recept

  • 4 persikor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Dela persikorna och ta bort kärnan = skåra persikan ända in till kärnan. Vrid halvorna åt olika håll.
  2. Häll vatten och strösocker i en kastrull. Skåra vaniljstången. Skrapa ner frön i vattnet. Lägg även i vaniljstången.
  3. Rör runt och koka sockerblandningen i 5 min.
  4. Lägg i persikan. Sänk värmen. Låt sjuda i ca 10 min (om persikan är hård och omogen kan tiden ökas något)
  5. Tag upp persikan ur vattnet. Servera persikan varm med tex. vaniljglass.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00