ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kokostoscakladdkaka

/

Hej vänner ♥ Sommarlov och en riktigt god kladdkaka det är lycka! Idag bakade jag barnens favoritkladdkaka, det är en kladdkaka med kokostosca som är så god (!!!) Mums… 😛

Att baka en kokostoscakladdkaka innehåller 2 steg. Först bakar man en vanlig kladdkaka som blir botten. Sedan toppar man kladdkakan med en fantastiskt god tosca med kokos och gräddar kladdkakan några minuter till.

När kokostoscakladdkakan har stått i kylen och fått önskad konsistens serverar ni den med vispad grädde eller vaniljglass. Jösses så gott alltså!

Smaskigt smaskigt…

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

KOKOSTOSCAKLADDKAKA

Baka även kolakladdkaka och citronkladdkaka och chokladkladdkaka

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt

Kokostäcke

  • 50 g smör
  • 4 dl kokos
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Rör ner smält smör. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Kladdkakan ska stelna på kanterna och vara lös i mitten.
  4. Ställ in kladdkakan i kylen. Höj ugnen till 225°
  5. Koka ihop alla ingredienser till kokostäcket. Sänk värmen och låt småputtra i 10-15 min. Rör då och då.
  6. Bred ut kokostoscasmeten på kladdkakan.
  7. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (5-7 min) Servera kokostoscakladdkakan ljummen eller kylskåpskall med vispad grädde eller vaniljglass.

Kokostoscakladdkaka är en favoritkladdkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

Denna gången åt vi kladdkakan ljummen. Vill ni att den ska stelna mer kan ni baka den dagen innan servering och ställa in kladdkakan i kylen under natten.

Chokladsmeten som man gör först.

När den gräddade kladdkakan stelnar lite i kylen gör ni kokostäcket.

Kladdkakan har svalnat och kokostäcket är färdigt.

Bred på kokostosca på kladdkakan och grädda några minuter till.

Här är kladdkakan färdig och alldeles underbar!

Efter en stund i kylen är kladdkakan redo att serveras. Ju längre tid kladdkakan står i kylen desto mer stelnar den.

Baka även Melwins ryttarkaka – RECEPT HÄR

Tycker ni om detta kladdkaksreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00